Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az IBM megnyitotta első európai Deep Computing Capacity on Demand központját

Dotkom

Az IBM megnyitotta első európai Deep Computing Capacity on Demand központját

A Franciaországi Montpellierben működő létesítmény az igény szerinti szuperszámítógépes teljesítmény iránti bővülő keresletre reagál.

Az IBM bejelentette első európai „Deep Computing Capacity on Demand” szuperszámítógépes központja megnyitását. A Franciaországi Montpellierben működő létesítmény a világ második ilyen jellegű központjaként az Interneten keresztül nyújt hozzáférést az ügyfelek számára az IBM rendkívüli kapacitású és roppant biztonságos szuperszámítógépeihez.

Az IBM elsőként a New York állambeli Poughkeepsie városában épített Deep Computing Capacity On Demand központot. A világon egyedülálló létesítménypáros igény szerint változtatható szuperszámítógépes kapacitást kínál az olajipari vállalatok, a pénzügyi szolgáltatócégek, valamint az élettani kutatások és a digitális animáció területén tevékenykedő szervezetek számára.

Az elektronikus tervezés-automatizálási (EDA) megoldások piacának élvonalbeli szereplőjeként ismert Oregon állambeli Mentor Graphics az elsők között fogja igénybe venni az új, montpellieri központ eServer pSeries 690 rendszereinek szuperszámítógépes teljesítményét – a Poughkeepsie-ben működő eServer xSeries rendszerek kapacitásával kiegészítve. A vállalat Calibre szilíciumlapka-tervezési szoftverplatformját is a poughkeepsie-i AMD Opteron processzoros IBM eServer rendszereken teszteli.

A montpellieri központ ügyfelei AIX- vagy Linux-alapú IBM eServer pSeries szervereket, illetve Linuxot vagy Microsoft Windowst futtató xSeries szervereket vehetnek igénybe a kapcsolódó lemezes tárkapacitással együtt. Az egyre bővülő igényekre reagálva az IBM nemrégiben tovább bővítette poughkeepsie-i központja kapacitását, amely így már több mint 2.300 Intel Xeon processzoros IBM xSeries, AMD Opteron processzoros eServer és BladeCenter rendszerrel működik.

Az IBM grid-technológiák bevezetését is tervezi a két központon belüli és a létesítmények közötti erőforrásmegosztás támogatására. A gridek segítségével a jelenlegi kapacitáslekötési modell mellett az ügyelek a tényleges kapacitásfelhasználás szerinti (pay-per-use) fizetést is választhatják, így még kényelmesebben és rugalmasabban érhetik el és finanszírozhatják a munkájukhoz szükséges szuperszámítógépes kapacitást.

Az IBM Deep Computing Capacity on Demand központjainak ügyfelei egyszerűen hozzájuthatnak a számukra egyébként megfizethetetlen szuperszámítógépes kapacitáshoz. Ez annyit jelent, hogy sürgős esetben azonnal megszerezhetik az üzleti lehetőségek kiaknázásához szükséges teljesítményt; nagy összegű induló beruházás és tartósan fennálló fix költségek nélkül, igény szerint, változó költségek formájában finanszírozhatják az erőforrásokat; csökkenthetik szuperszámítógépekkel kapcsolatos üzemeltetési és teljes rendszerköltségüket; skálázható, rendkívül biztonságos és rugalmas, igény szerint alakítható működési környezetre tehetnek szert. Mindemellett pedig javíthatják a nagy kapacitásigényű alkalmazások futtatásának és az óriási adattömegek feldolgozásának ár-teljesítmény arányát.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés