Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hackertámadás áldozatává vált Microsoft weboldal

Dotkom

Hackertámadás áldozatává vált Microsoft weboldal

Redmond egyesült királyságbeli webhelyének egy részét hackerek deface-elték.

A Microsoft technológiáiról, eszközeinek, szoftvereinek használatáról szóló könyvek ajánlatait tartalmazó brit weboldal esett áldozatul az önmagukat OutLaw Groupnak (Törvényenkívüli Csoportnak) nevező hackercsapat támadásának. A deface-t végrehajtók ugyanakkor humorukról tettek tanúbizonyságot azzal, hogy mindenféle obszcén üzenetek helyett olyan könyvek ismertetőit helyezték el az oldalon, melyekből például a Windows Server 2003 adminisztrációját lehet komolyabban megismerni.

Mui Luc, a szoftverfejlesztő vállalat egyik szóvivője a következő közleményt adta ki a rendszerbe történt behatolást követően: ˝A Microsoft elismerte, hogy saját, egyesült királyságbeli, technikai könyvek ismertetésével foglalkozó webhelyüket jogosulatlanul megváltoztatták május 24-én, hétfőn. A Microsoft brit részlege gyorsan visszaszerezte a célpont weboldalak feletti ellenőrzést, és jelenleg az esetet vizsgálja.˝ Luc elárulta: cége nem tartja valószínűnek, hogy felhasználói adatok kiszivároghattak volna az eset kapcsán.

Az már csak félhivatalos információ, hogy a deface-t úgy volt képes véghezvinni a hackercsapat, hogy egy több mint egy hónapja ismert Windows Server 2003 sebezhetőséget használtak ki. Ez mindenképpen iróniát kölcsönöz a történetnek, hiszen a Microsoft már nem egyszer számolt be arról, hogy a javításokkal hiába jelenik meg időben az Interneten, ha sokak nem telepítik fel azokat. Úgy tűnik, néha még Redmondban is elfelejtenek frissíteni.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés