Connect with us

Hirdetés

technokrata

A HP technológiai megoldásai iránt nőtt a kereslet

Dotkom

A HP technológiai megoldásai iránt nőtt a kereslet

A nagyvállalati adattárolási megoldások, szerverek és szoftverek, valamint az ehhez kapcsolódó szolgáltatások iránt növekszik a kereslet.

A HP Technológiai Megoldások Divíziója (Technology Solutions Group) a HP nagyvállalati adattárolási megoldásokért, szerverekért és szoftverekért felelős üzletágából (Enterprise Storage, Servers and Software), valamint a cég szolgáltató-szervezetéből (HP Services) áll. A divízió 7,7 milliárd dolláros árbevételről számolt be a második negyedévben, ami 11 százalékos erősödést jelent az előző év megfelelő időszakához képest. Valamennyi üzletág rekordszintű árbevételt termelt. A csoport 400 millió dolláros üzemi eredménye 108 millió dollárral haladja meg a 12 hónappal korábbi szintet.

Nagyvállalati tárolók és szerverek
A Nagyvállalati tárolók és szerverek üzletág 4,0 milliárd dolláros árbevételt ért el, ami 8 százalékkal magasabb a tavalyi értéknél. A növekedésben kulcsszerepet játszott a HP iparági szabványos szervereinek 15 százalékos forgalomnövekedése, ami árbevétel szempontjából újabb rekordot, értékesítési volumen tekintetében pedig 32 százalékos bővülést jelent. A HP Superdome szerverek rendelési és szállítási mennyisége szintén negyedéves rekordot döntött. Az Intel Itanium alapú HP Integrity szerverekből származó árbevétel közel duplája az előző negyedévinek.

A 897 millió dolláros adattárolási árbevétel 1 százalékkal alacsonyabb az egy évvel korábbi, ugyanakkor 7 százalékkal magasabb az előző negyedévi értéknél. A felső kategóriás XP-platformok és adattárolási szoftverek értékesítésében elért sikereket némileg visszafogta a középkategóriás termékek árának csökkenése és a szalagos árbevétel folytatódó hanyatlása.
A negyedév üzemi eredménye 120 millió dollár volt – 62 millió dollárral több, mint egy évvel korábban, ám 34 millió dollárral kevesebb, mint az első negyedévben. Ezek a változások az üzletági felosztás átrendezésével, a HP ProLiant szerverek magas árbevételével és a HP agresszív árpolitikájával magyarázhatók.

Szoftverek
A szoftver üzletág 222 millió dolláros árbevétel-rekordot ért el a vizsgált három hónapban. Ez az összeg 23 százalékkal múlja felül a 2003 második negyedévére jellemző értéket. A HP OpenCall szoftver 43 százalékkal több árbevételt generált, mint egy évvel korábban. A negatív üzemi eredmény (-49 millió dollár) abból ered, hogy a HP tovább folytatta alkalmazkodó nagyvállalati stratégiája, a HP Adaptive Enterprise megvalósítását szolgáló beruházásokat.

Szolgáltatások
A HP Services 15 százalékkal, 3,5 milliárd dollárra bővítette árbevételét az elmúlt 12 hónapban. Az újabb árbevétel-rekord mellett ez az eredmény HP fúzió óta elért legmagasabb negyedéves szintű forgalomnövekedése is egyben. A menedzselt szolgáltatások 50, az ügyféltámogatási szolgáltatások 9, a tanácsadási és integrációs szolgáltatások pedig 8 százalékkal nagyobb forgalmat generáltak, mint egy évvel korábban. A 329 millió dolláros üzemi eredmény az árbevétel 9,4 százaléka. Egy évvel korábban 9,8 százalék volt a nyereséghányad, az előző negyedévben viszont 1,2 százalékponttal elmaradt a jelenlegi értéktől. A negyedéves szintű javulás főként az ügyféltámogatási, valamint a tanácsadási és integrációs szolgáltatások nyereséghányadának növekedését tükrözi.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés