Connect with us

technokrata

Kémprogramok ellen: Spybot Search and Destroy 1.3

Dotkom

Kémprogramok ellen: Spybot Search and Destroy 1.3

Letölthetővé vált az ismert adware és spyware eltávolító eszköz legújabb, 1.3-as változata.

Adataink után sokan kémkednek, s vannak olyan programok, melyek ezt az információkutatást teljesen automatikusan képesek elvégezni – ezeket hívjuk spyware-nek. Léteznek olyan szoftverek is, melyek a rendszerbe való betelepülést követően kéretlen reklámokkal, hirdetésekkel bombázzák meg a gyanútlan felhasználót – ezek az úgynevezett adware-ek. Mindkét jelenség igen bosszantóvá tud válni, s mivel többnyire észrevétlenül érkeznek, sokan nem is tudják, hogy megfertőződött a PC-jük. Van azonban megoldás, például a szabadon használható Spybot – Search and Destroy.

Az alig 4 és fél megabyte-os telepítő letöltésével majd lefuttatásával egy olyan eszközt kapunk, mely hathatósan képes fellépni a fent említett és egyéb fenyegetések (betárcsázó programok, billentyűzet-leütést figyelő scriptek, trójai programok stb.) ellen. Blokkolja a biztonsági kockázatot jelentő ActiveX komponensek letöltését, az úgynevezett tracking cookie-kat (melyek a felhasználó internetezési szokásaira deríthetnek fényt), képes parancssoros futásra és automatizált működésre is. A gyakorlatilag majd minden Windows alatt használható szoftver emellett el tudja tüntetni a felhasználó aktivitásának nyomait, ami praktikus megoldás a magánszféra védelmére, ha többen is használják ugyanazt a rendszert. A profik számára is tartalmaz ínyencséget a Spybot legújabb változata: a rendszerleíró adatbázisban található anomáliák megszüntetésére is képes.

Természetesen mit sem ér egy ilyen alkalmazás, ha nincsen kellően gyakran frissítve az adatbázisa – lévén az ezekben tárolt minták alapján képes felismerni és eltávolítani egy-egy fenyegetést. A Spybot heti rendszerességgel frissíthető, a szoftverrel kapcsolatos változtatásokról e-mailes értesítőt is lehet igényelni. Mind a Spybot 1.3-as változatát, mind a magyar nyelvi kiegészítést szabadon le lehet tölteni – akár szerverünkről is.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin