Connect with us

Hirdetés

technokrata

A HP régóta együttműködik a NASA-val

Dotkom

A HP régóta együttműködik a NASA-val

A HP az infrastruktúra-hardverek, hálózati megoldások és szoftverek mellett HP iPAQ zsebszámítógépeket is szállít a NASA-nak.

A HP régóta együttműködik a NASA-val: egyebek mellett infrastruktúra-hardvereket, hálózati megoldásokat és szoftvereket szállított a NASA repülésirányító központjába, a Johnson és a Kennedy űrközpontba és a Jet Propulsion Laboratory kutatóközpontba, továbbá támogatási szolgáltatásokkal is segítette a fenti létesítmények sikeres működését.

Mint már azt korábban is megírtuk, a Nemzetközi Űrállomás kilencedik legénységét szállító Szojuz 8 űrhajó asztronautái HP iPAQ zsebszámítógépeket használnak. A mobil eszközök a legénység napi feladataiban nyújtanak segítséget: ezzel készítenek személyes emlékeztetőket, ellenőrzik e-mail üzeneteiket és a naptár adatait. Ezeken kívül zenét is hallgathatnak vagy megnézhetik családi fotóikat, sőt elektronikus könyveket is olvashatnak a zsebszámítógépen.

A HP zsebszámítógépei az űrállomás fedélzetén maradnak, ahol – megfelelő átkonfigurálás után – a következő legénység veheti majd használatba őket. A következő repülés alkalmával két további iPAQ indul útnak – így összesen négy zsebszámítógép áll majd az asztronauták rendelkezésére. A jövőben vonalkód-leolvasókat és a NASA saját fejlesztésű szoftverét is telepítik majd a HP iPAQ h5550 rendszerre az űrállomáson található eszközök leltárba vételének támogatására.

A NASA szigorú tesztjén kiváló teljesítményt nyújtó HP iPAQ h5550 rendszeren kevés módosítást kellett végeznie az űrkutatási hivatal műszaki csapatának. Mivel az eszközök nem igényeltek sem egyedi tervezést, sem pedig különleges átalakítást az űrutazáshoz, a NASA gyorsan ki tudta választani és jóval a kitűzött határidő előtt be tudta szerezni az iPAQ gépeket.

Mindezek eredményeként ez év elején a Fehér Ház beválasztotta az Egyesült Államok űrkutatásért felelős elnöki bizottságának tagjai közé Carly Fiorinát, a HP elnök-vezérigazgatóját. A HP első embere sokrétű technikai szakértelmével járul hozzá a nyolctagú testület sikeres munkájához.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés