Connect with us

Hirdetés

technokrata

A BalaBit már márciusban csatlakozott az EU-hoz

Dotkom

A BalaBit már márciusban csatlakozott az EU-hoz

A nemzetközi szinten is elismert magasbiztonságú Zorp tűzfalat fejlesztő BalaBit IT Biztonságtechnika bíztató kilátások elé néz az idei CeBIT után. A száz százalékban magyar érdekeltségű fejlesztő cég hazai sikereit követően immár azzal a tudattal várja hazánk EU-tagságát, hogy termékei megkezdték uniós pályafutásukat.

„A márciusi CeBIT-ig a BalaBit külföldi terjeszkedése szempontjából nem tartottam igazán fontosnak Magyarország EU-csatlakozását. Cégünk olyan minőségű szoftvereket fejleszt, amelyek pusztán a terméktulajdonságoknak köszönhetően nemzetközi piacot teremtenek maguknak. A BalaBit IT Biztonságtechnika az integrációs folyamattól függetlenül szeretne globális szereplővé válni az IT biztonságtechnikai szoftverek egy szűk részpiacán. Hannoverben előre nem várt módon azt tapasztaltuk, hogy az EU-bővítés közelsége miatt fokozott érdeklődést mutatnak a német piaci szereplők a magyar technológiai cégek iránt. Mondanunk sem kell, hogy ebben a környezetben lényegesen könnyebb üzleti kapcsolatokat építeni.” – nyilatkozta Györkő Zoltán, a BalaBit IT Biztonságtechnika üzletfejlesztési igazgatója.

A BalaBit fiatal alapítói már a kezdetekkor sem csupán a magyar piacban gondolkodtak. Négy éve a fejlesztőcsapat figyelme a hálózati biztonságtechnika egy akkoriban viszonylag elhanyagolt területére tévedt. Felismerték azt a tendenciát, amely előrejelezte, hogy a hálózati biztonság a következő években a vállalati folyamatok egyik kritikus területévé válik. Példaértékű módon nem az akkori elvárásoknak megfelelő, hanem egy azokat jelentős mértékben meghaladó képességekkel rendelkező biztonsági technológia fejlesztésébe fogtak. A terv már akkor is az új szoftver globális értékesítése volt. Négy év fejlesztés után mára a Zorp névre keresztelt magasbiztonságú tűzfal nagyvállalati környezetben is jól használható megoldássá érett. Ez idő alatt a vállalatok biztonság iránti igényei is jelentősen nőttek, így már széles körben ki tudják használni a Zorp nyújtotta előnyöket.

Ebben a kedvező piaci környezetben került bemutatásra a Zorp tűzfal legújabb, 3-as verziója, melynek előnyeit a szigorú biztonsági előírások alapján működő, összetett nagyvállalati környezetben lehet a legjobban kamatoztatni. A korábbi verzióhoz képest a Zorp 3-ban kifinomultabb monitoring és autentikációs megoldások találhatók, a cluster funkció is idomult az összetettebb elvárásokhoz, ugyanakkor a felhasználói vezérlést szolgáló grafikus interfész egyszerűbbé, áttekinthetőbbé vált. A vásáron a tavalyinál is élénkebb érdeklődés fogadta a Zorp technológiát, amely 2004-ben már ismert megoldásként vett részt a show-n. „A tavalyi évhez képest idén több potenciális partnerrel kezdtük meg a tárgyalásokat.” – számolt be Illés Márton, a cég nemzetközi kapcsolatokért felelős tanácsadója, aki ebben az évben 3-5 új partnerrel szeretne szerződést kötni.

A BalaBit kreatív szemléletét jól mutatja, hogy kis magyar cégként is sikerült tekintélyes sajtófigyelmet elérnie a CeBIT-en tapasztalható információ-dömpingben. A pavilon különleges kiképzése is az innovációt előtérbe helyező filozófiát sugallta. A stand előtt gyakran verődött össze kisebb-nagyobb tömeg a személyi tűzfalként osztogatott Zorp óvszerek miatt, melyből majd 4000 darab fogyott a kiállítás ideje alatt. A legjobb magyar borokat felvonultató, formabontó borkóstoló party pedig nem csak a partnerek, de a sajtó képviselői számára is maradandó élményt nyújtott.

A BalaBit európai kommunikációját a GCI Budapest – a Grey Worldwide Hungary PR ügynöksége – segítségével szervezi, amely a világ egyik vezető kommunikációs ügynöksége. Az erőfeszítések nem voltak hiábavalók, hiszen a német sajtó – köztük a nagy hírű iX, c´t és LANline – részéről is jelentős érdeklődés mutatkozott. Az amerikai sajtóorgánumok közül a Linux Journal és az Infoworld is beszámolt a BalaBit fejlesztéseiről, utóbbi tesztelni is fogja a Zorp tűzfal-technológiát.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés