Connect with us

Hirdetés

technokrata

Felemás eredmények a Philipsnél

Dotkom

Felemás eredmények a Philipsnél

Ma már a Philips valamennyi üzletága nyereségesen működik.

A világ vezető elektronikai fogyasztási cikkeket előállító társasága, a holland Philips az elemzői várakozásokat jelentősen meghaladó 550 millió eurós nyereséget ért el idei első üzleti negyedévében. A társaság közleménye szerint a kedvező tendencia tovább folytatódik majd az év hátralévő részében is.

A jó eredményhez azonban nem az üzemi folyamatok, hanem egy egyszeri tétel, illetve a csoport nem konszolidált társaságaitól érkező bevételek segítették a vállalatot. Az üzemi eredmény – bár 32 százalékkal 218 millió euróra nőtt – messze elmaradt a Reuters elemzői által várt 300 millió eurótól. A csoportszinten elért 2 százalékos bevétel növekedés pedig a fele sincs a várt 5 százaléknak.

Ma már a Philips valamennyi üzletága nyereségesen működik (világítástechnika, a háztartási gépek, a fogyasztói elektronika, a félvezetőgyártás, valamint az orvosi gépek gyártása). A nem konszolidált leányvállalatok 457 millió euróval járultak hozzá a profithoz, ebből egyszeri tételt 156 millió euró tett ki. Az LG Philips LCD, a világ vezető síkképernyő gyártója pedig önmagában 215 millió euróval járult hozzá a profithoz.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés