Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hódít a flash memória

Dotkom

Hódít a flash memória

Növeli flash memória gyártókapacitását a Toshiba.

A flash memóriák piacán tapasztalt tartósan erős keresletnövekedés hatására a Toshiba 35 százalékkal 270 milliárd jenre (2,56 milliárd dollár) emelte a flash memória elem gyártókapacitását bővítő projekt keretét.

A világ nagyságra ötödik áramkör gyártója, a Toshiba, valamint a dél-koreai Samsung által uralt NAND-rendszerű flash memória világpiaca robbanásszerű növekedésen megy át a digitális fényképezőgépek illetve a fényképek készítésére alkalmas mobiltelefonok terjedése miatt.

Piaci elemzők szerint előző beruházási tervéhez ragaszkodva a Toshiba piaci részesedést veszített volna a Samsung és más gyártók, például a dél-koreai Hynix Semiconductor Inc. valamint a német Infineon Technologies AG javára. A piaci versenyt ugyanis az nyeri, aki minél nagyobb volumenben képes a többieknél olcsóbban előállítani a terméket.

A beruházási keretből 230 milliárd jent fordítanak áramkör gyártó berendezések beszerzésére, mégpedig két egyenlő részben megosztva a Toshiba és annak leányvállalata az amerikai SanDisk Corp. között.

A Toshiba három éves ezer milliárd jenre tervezett tőkekiadásnak a fele a félvezetőgyártás és a monitorgyártás fejlesztését szolgálja majd. A japán gyártó számításai szerint a flash memória világpiaca 2005-re 79 százalékkal 680 milliárd jenre bővül a 2003-as 380 milliárdról.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés