Connect with us

Hirdetés

technokrata

Problémát okoz az Office javítócsomag

Dotkom

Problémát okoz az Office javítócsomag

Kiderült, hogy a múlt héten kiadott Office XP és 2000 szoftverekhez kiadott SP3-as javítócsomag gondot okoz több népszerű spamszűrőnek is.

Az SP3 sok javítást és apróbb változtatást tartalmaz, többek között olyanokat is, melyek az Office Outlook e-mailkliensének védelmét hivatottak növelni. Azonban nem sokkal a service pack kiadása után a felhasználók arról kezdtek beszámolni, hogy jónéhány népszerű spamszűrő a patch feltelepítését követően nem volt képes együttműködni a felfrissült klienssel. Minden egyes alkalommal, amikor a kéretlen leveleket kiszűrni igyekvő program megpróbált elkapni egy üzenetet, az Outlook egy felpattanó ablakban figyelmezteti a felhasználót arra, hogy egy másik alkalmazás megpróbál hozzáférni a levelezőprogram címlistájához (address book).

Úgy tűnik tehát, hogy a hiba akkor lép fel, amikor a spamfilter a kliensben tárolt címlista segítségét szeretné igénybe venni annak eldöntésére, hogy az adott levél olyan küldőtől származik-e, akiben az adott felhasználó korábban már megbízott (s így valószínűsíthető, hogy nem kéretlen e-mailt küldött). Az SP3 módosításai között az egyik ugyanis meggátolja azt, hogy küldő szoftverek hozzáférhessenek az address bookhoz – ami segít megfékezni a vírusok és férgek terjedését; ám gondot okoz a spamszűrésben.

Ugyan a nem kívánt levelek kiválogatását nem állítja le a fenti jelenség, de a felhasználók számára meglehetősen zavaró, mondta Tricia Fahey, a spamfilterezéssel foglalkozó Cloudmark marketingigazgatója. A cég éppen ezért együttműködést kezdeményezett a Microsofttal, megoldandó a problémát. Az eset egyébként a Sunbelt Software Ihatspam termékét is érinti, csakúgy, mint a Symantec Norton Antispam alkalmazását. Igaz, ez utóbbi másként esett áldozatul az SP3 változtatásainak: az IT-biztonsággal foglalkozó vállalat közlése szerint az Outlook eszköztára hajlamos befagyni, amikor a felhasználó megpróbálkozik egy üzenet újraosztályozásával (ezt követően pedig újra kell indítani az e-mailklienst). A Symantec ígéretet tett arra, hogy még ezen a héten kiad egy patch-et az alkalmazáshoz.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés