Connect with us

Hirdetés

technokrata

Toshiba: fél napig folyamatosan működő notebook

Dotkom

Toshiba: fél napig folyamatosan működő notebook

Közel 12 órás működési idővel jeleskedik a Toshiba Tecra M2 modellje, mely az Intel Centrino mobiltechnológiájának előnyeit is kihasználja.

Kanadában mutatta be a távol-keleti gyártó elsőként az új Tecra M2-es notebookot, melyet kifejezetten az üzleti piac igényeinek megfelelően alakítottak ki. Alig 2 kilogrammos tömege páratlan hosszú, akár 11,5 órás működési idővel teszi a mobilitás egyik mintapéldányával az eszközt úgy, hogy mindezek mellett nem kíván nagy kompromisszumokat használójától.

A noteszgép egy 14,1 colos képátlóval bíró TFT LCD-vel van felszerelve, melyet az Nvidia GeForce DX 5200Go grafikus vezérlője lát el adatokkal (a GPU 64 MB-nyi saját memória felett rendelkezik). Processzora egy 1,5 vagy 1,7 GHz-es Pentium M processzor lehet, mely mellé 512 MB-nyi DDR SDRAM dukál (ez egyébként 2 GB-ig bővíthető). Merevlemezének kapacitása 60 GB.

A Tecra M2-est felkészítették a többi számítógéppel való kommunikációra is: 56 Kbps-os modemmel, 10/100 Mbps-os Ethernet csatolóval, 802.11a/b vezetékmentes hálózati csatlakozásra alkalmas modullal illetve Fast InfraRed technológiával is ellátták. Két darab 2.0-s USB porttal és Secure Digital slottal is rendelkezik. A készülék másik érdekessége a ConfigFree szoftver, mely lehetővé teszi a felhasználó számára különböző hálózati csatlakozásra szolgáló profilok létrehozását illetve használatát. A notebook egyébként előre telepített Windows XP Professionallel és Microsoft Office OneNote 2003-mal is rendelkezik.

Fogyasztói ára 2700 kanadai dollárról indul.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés