Connect with us

Hirdetés

technokrata

Rohamosan növekszik a kínai mobiltelefónia – segít a Siemens

Dotkom

Rohamosan növekszik a kínai mobiltelefónia – segít a Siemens

A Siemens mobile tovább bővíti a China Mobile és a China Unicom hálózatait.

A kínai mobiltelefónia rohamosan növekszik. Ehhez a Siemens mobile – korábbi projektek után – most ismét hozzájárul: különféle megrendelések alapján (összérték: 70 millió amerikai dollár) több tartományban bővíti a China Mobile és a China Unicom szolgáltatók GSM-hálózatait.

A Siemens mobile ezen kívül a sanghaji hálózatot Location Based Service technikával is kiegészíti. Ennek alapján a China Unicom a metropolisz körzetében földrajzihely-specifikus szolgáltatásokat is be tud majd vezetni. Ugyancsak a Unicom számára a Siemens mobile exkluzív alapon kiépíti az előre fizetett szolgáltatást is.

Kína 234 millió mobilelőfizetővel a világ legnagyobb mobilpiaca, amelyen a 3G terén a Siemens Mobile vezető szerepre tör. Ennek érdekében az UMTS szabványokhoz tatozó a kínai 3G-szabványt, a TD-SCDMA-t is fejleszti ottani partnereivel együttműködésben. Az SSMC, amelynek évről-évre megduplázódó forgalma 2002-ben elérte az 1,2 milliárd eurót, nemcsak gyártóbázis (évente 14 millió mobilkészüléket gyártanak itt egyebek mellett), hanem fejlesztőközpont is: tíz év alatt 50 főről 2.600-ra növekedett létszámából 350 főnyi fejlesztőgárda dolgozik a jövő telefontechnikáján.

A Siemens Mobile Kínában egyedülálló helyzetet élvez, amennyiben egyszerre támaszkodhat az európai UMTS-hálózatokban szerzett tapasztalatára és mobiltelefóniára vonatkozó kínai követelmények jó ismeretére, amelyet a két helyi hálózat-üzemeltetőhöz – China Mobile, China Unicom – fűződő sokéves kapcsolatainak is köszönhet.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés