Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megalakult a vezeték nélküli USB-t népszerűsítő csoport

Dotkom

Megalakult a vezeték nélküli USB-t népszerűsítő csoport

Megalakult a Wireless USB Promoter Group, az első, vezeték nélküli USB-t népszerűsítő csoport.

Az első nagysebességű személyi vezeték nélküli kapcsolatra fókuszálva, az Intel és más technológiai iparági vezető vállalatok megalakították a Wirelesss USB Promoter Groupot. A tagok között találhatjuk az Agere Systems-t, a HP-t, a Microsoft Corporationt, a NEC-t, a Philips Semiconductors-t és a Samsung Electronics-ot.

A vezeték nélküli USB személyi kapcsolat a vezeték nélküli kommunikáció kényelmét és mobilitását biztosítja majd a multimédia fogyasztói elektronikai cikkek, a PC-perifériák, illetve a mobil eszközök nagysebességű összekapcsolásához.

A csoport már megkezdte a Wireless USB előírások definiálását. Célul tűzték ki a 480 Mb/sec sávszélességet, mely ugyanazt a használatot, illetve architektúrát feltételezi, mint a vezetékes USB, a nagysebességű kiszolgáló és eszköz közötti kapcsolat. Ez egyszerű migrációs útvonalat tesz majd lehetővé a ma vezetékes USB megoldásai számára.

Az vezeték nélküli USB eredeti 480 Mbps-es cél-sávszélessége hasonlatos a jelenlegi vezetékes USB 2.0-s szabványhoz, és magas szintű vezeték nélküli adatforgalmat biztosít majd, alacsony energiafelhasználással, 10 méteren belüli távolságokon.

A vezeték nélküli USB interfész bemutatja a nagysebességű vezeték nélküli kapcsolatok, a biztonság, az egyszerű kezelhetőség, illetve a fogyasztókkal való nehézkes kompatibilitás előnyeit.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés