Connect with us

Hirdetés

technokrata

Internet Explorer: megjelent a fél éve beígért plug-in

Dotkom

Internet Explorer: megjelent a fél éve beígért plug-in

A Microsoft útjára bocsátotta böngészőprogramjához fejlesztett plug-injét, mely a védett adatokhoz biztosít hozzáférést, Internet Exploreren keresztül.

Először tavaly májusban számoltunk be arról, hogy a Microsoft ki kíván adni egy, az Internet Explorerhez készített kiegészítőt, mely a Rights Management Add-on (RMA) névre kereszteltek a fejlesztők. Redmond szóvivői szerint ezzel lehetővé válik a fontos állományokkal való munka úgy, hogy illetéktelenek nem férhetnek hozzá a felhasználó állományaihoz. Használatával elérhető a cégek számára a webalapú adatok védelme, azaz jogosulatlan személyek nem módosíthatják, továbbíthatják vagy másolhatják le az óvni kívánt információkat – amellett, hogy azokhoz böngészőn keresztül (is) hozzá lehet férni.

Nos, az RMA kiegészítés letölthetővé vált; a Microsoft weboldaláról bárki beszerezheti. A csak 5.5-ös (SP2-vel ellátott) és 6-os (SP1-gyel rendelkező) Internet Explorer alatt működő szoftver a következő operációs rendszerek alatt használható: Windows 2000 SP4, Windows Millennium, Windows XP és Windows Server 2003. Installálása előtt szükséges a Windows Rights Management (RM) kliens telepítése, ellenkező esetben az RMA nem fog megfelelően működni.

˝Ahogy széles körben elterjedtté válik a technológia, a vállalatok számára lehetőség nyílik egymás között és a cégen belül is a biztonságos információ-megosztásra. Ezzel fejlettebbé tehető a kommunikáció és növelhető a produktivitás, mivel a dolgozók számára biztosított az adatvédelem.˝ – írta tavaly tavasszal Steve Balmer egy e-mailben. A nyíltforrású szoftverek egyes fejlesztői azonban attól tartanak, hogy a Microsoft megoldása a nem-Microsoft operációs rendszerek és szoftverek számára a technológiából való kizárást jelenti.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés