Connect with us

Hirdetés

technokrata

Terjednek a többfunkciós eszközök

Dotkom

Terjednek a többfunkciós eszközök

A Képalkotási és Nyomtatási Divízió árbevétele 5,9 milliárdos rekordszintet ért el az első negyedévben, ami 6 százalékos növekedést jelent az előző év megfelelő adatával összevetve.

A HP Képalkotási és Nyomtatási Üzletág (IPG) divíziója az egy évvel korábbinál 12 százalékkal több, 14,4 millió darab hardvert értékesített a vizsgált időszakban – több mint 1 millió darabot hetente. A személyi LaserJet és a színes LaserJet nyomtatók darabszám szerinti forgalma 22 illetve 27 százalékkal haladta meg a tavalyi szintet. Az üzleti célú tintasugaras nyomtatókból 28 százalékkal adott el többet a HP, mint 2003 első negyedévben. A többfunkciós eszközök és a fotónyomtatók szegmensében 84 és 41 százalékos éves növekedés figyelhető meg, míg a digitális fényképezőgépek szegmensében 42 százalékkal több HP-termék kelt el, mint egy évvel korábban.

A digitális képalkotási megoldások árbevétele 5 százalékkal emelkedett a tavalyi első negyedévhez képest, mivel a fényképezőgépek és a fotónyomtatók élénk forgalmát ellensúlyozták a gyengébb szkenner eladások. Az otthoni hardverek szegmensében elért 6 százalékos bővülés a kereslet karácsony előtti fellendülésének és a többfunkciós (all-in-one) eszközök terjedésének köszönhető. A kellékanyagokból származó árbevétel 8 százalékkal volt magasabb az egy évvel korábbi – egyébként szintén kiemelkedő – értéknél, annak ellenére, hogy az ellátási lánc fejlesztése jegyében az egyesült államokbeli viszonteladók csökkentették készleteiket e termékekből.

Az IPG divízió üzemi eredménye – újabb első negyedévi rekordot döntve – elérte a 968 millió dollárt. Az árbevétel 16,4 százalékának megfelelő nyereség 6 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi értéket.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés