Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb per a DVD-másolás ügyében

Dotkom

Újabb per a DVD-másolás ügyében

A 321 Studios már a negyedik perrel kénytelen szembenézni DVD-másolásra alkotott szoftvere miatt.

A DVD Copy Control Association nevű hollywoodi csoport pert indított a 321 Studios-zal szemben a múlt hét végén. A vád szerint ismét a korongokon alkalmazott másolásvédelmi technológiával kapcsolatos szabadalmak megsértése miatt indult jogi eljárás a cég ellen – ez egyébként már a negyedik ilyen eset. Korábban New Yorkban és Kaliforniában közvetlenül a hollywoodi stúdiók perelték be, illetve a Macrovision is eljárást kezdeményezett a vállalattal szemben.

Nem véletlenül a 321 az egyik legfontosabb célpontja a filmiparnak, hiszen az általuk előállított DVD-másoló szoftver az egyik legnépszerűbb, kereskedelmi forgalomban kapható alkalmazás. A DVD CCA ráadásul teljes erejével a 321 (és a hozzá hasonló) cégekre összpontosít, mióta nemrég felhagyott azzal a taktikájával, hogy az egyéni felhasználókat citálja bíróság elé. Ahogyan erről már korábban írtunk, ennek az eseménysorozatnak az egyik leghíresebb alanya az az Andrew Brunner volt, akinél január közepén ejtették a vádakat. Ez utóbbihoz közvetve hozzájárult az is, hogy Norvégiában Jon Lech Johansen, a DVD-k másolásvédelmi eljárásának kiküszöbölését létrehozó és a módszert elterjesztő fiatal megnyerte a vele szemben évek óta tartó peres eljárást, mely szintén a filmstúdiók kezdeményezésére indult.

A napokban indított eljárásban a DVD CCA arra hivatkozik, hogy a 321 Studios másolószoftvere engedély nélkül lemásolja a CSS (Content Scrambling System) technológiát is, anélkül, hogy erre engedélyt kapott volna a fejlesztőktől. A 321 egyik vezetője egyelőre nem kívánta kommentálni az esetet, az mindenesetre jelzés értékű, hogy nemrég a Macrovisionnel szemben ellenpert nyújtott be az Egyesült Államokban.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés