Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Commerzbank a Siemensre bízza IC-infrastruktúráját

Dotkom

A Commerzbank a Siemensre bízza IC-infrastruktúráját

Rövid időn belül két megbízást adott a frankfurti székhelyű Commerzbank a Siemens illetékes ágazatainak.

A frankfurti székhelyű Commerzbank két megbízást is adott a Siemens illetékes ágazatainak. Ezek értelmében a bank teljes kommunikációs hálózatát, annak fejlesztését és karbantartását az Információs és kommunikációs hálózatok (ICN) veszi át.

A „sale-and-lease-back” konstrukció keretében az ICN megveszi, egységesíti és modernizálja a bank központjának és valamennyi fiókjának eszközeit, a bank pedig visszabéreli azokat. A hat év futamidejű megállapodás a bank számára eszköz-racionalizálást és megtakarítást jelent, valamint lépésenkénti közelítést a hálózat teljes IP-migrációja felé. Az ICN az eszközbázist HiPath konvergenci-architektúrája keretében homogenizálja, fokozatosan kiváltva az idegen eszközöket

A három éves projekt keretében a bank 750 németországi telephelyén működő mintegy 3.200, vegyes gyártmányú szervert az Siemens IT-szolgáltató ágazata, a Siemens Business Services a Fujitsu Siemens Intel-alapú Primergy szervereivel váltja ki, és a szoftvert Windows NT-ről Windows 2003-ra állítja át. A térbeli koncentráció és a nagyobb szerver-teljesítmény révén az IT-költségek csökkenését reméli a bank. A megoldás alapja itt is a „sale-and-lease-back” konstrukció.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés