Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az EMC közzétette negyedik negyedéves eredményeit

Dotkom

Az EMC közzétette negyedik negyedéves eredményeit

Az EMC Corporation nyilvánosságra hozta a 2003. év negyedik negyedévi, illetve teljes évi eredményeit, amelyek tükrözik a társaság információ életciklus menedzsment stratégiája, rendszerei, szoftverei és szolgáltatásai iránti vásárlói igényeket.

Az EMC Corporation negyedik negyedévének összes bevétele 1,86 milliárd dollár volt, 25 százalékkal több, mint a 2002-es év negyedik negyedévében elért 1,49 milliárd dollár. A negyedik negyedév nettó nyeresége 220 millió dollár volt, azaz részvényenként 0,09 dollár. Ez az összeg részvényenként 0,01 dollárnyi nettó nyereséget tartalmaz, amely különböző adónyereségekből származik. Ezt részben ellentételezik azok az átalakítási és speciális díjak, amelyek a Legato Systems és a Documentum felvásárlásából adódnak. 2002-ben a társaság 64 millió dollárnyi nettó veszteséget könyvelhetett el, részvényenként 0,03 dollárt.

A 2003-as teljes év összbevétele 6,24 milliárd dollár volt, 15 százalékkal több, mint a teljes 2002-es pénzügyi évben elért 5,44 milliárd dollár. A 2003-as teljes év nettó nyeresége 496 millió dollár volt (részvényenként 0,22 dollár), a 2002-es év 119 millió dollár (0,05 dollár részvényenként) nettó veszteségéhez képest.

Az EMC üzleti bevételei minden üzleti szegmensben és földrajzi régióban jelentősen növekedtek 2003 negyedik negyedévében. Az EMC Symmetrix, a Clariion és a Centera hálózati adattárolási rendszerek, valamint az EMC szoftverei és szolgáltatásai értékesítéséből származó bevételek (amelyek nem tartalmazzák a Legato Software és a Documentum bevételeit) kétszámjegyű növekedést értek el 2003 harmadik negyedévéhez viszonyítva. A Clariion rendszerek és a hozzájuk tartozó szoftverek értékesítéséből származó teljes bevétel hozzávetőlegesen elérte az 1 milliárd dollárt, a termék részesedése a középkategóriás tárolórendszerek piacán folyamatosan nő. Az EMC forradalmian új NAS Gateway, a Celerra NS600G iránti magas kereslet eredményeképpen a kapcsolati bevételek szintén kétszámjegyű növekedést mutattak. A teljes nemzetközi bevétel 33%-kal nőtt a 2002-es év hasonló periódusához viszonyítva.

A negyedik negyedév során az EMC lezárta a Legato Systems (2003. október 20.) és a Documentum (2003. december 18.) felvásárlását, nagymértékben növelve ezáltal a világ legszélesebb információ életciklus menedzsment megoldásokat kínáló portfolióját. A Legato és a Documentum egyaránt rekord bevételt könyvelhetett el a negyedik negyedévben. A Legato és a Documentum a felvásárlás befejezését követően elért bevételei megjelennek az EMC 2003 negyedik negyedévére és a teljes évre vonatkozó pénzügyi jelentéseiben.

A negyedik negyedév további jelentős sikerei:

  • A EMC piacvezető Symmetrix DMX felsőkategóriás tárolórendszere kapta a TechTarget Storage Magazin és a SearchStorage.com Internetes oldal által odaítélt “Év Terméke” díjat a Lemez és Lemez Alrendszerek kategóriában;
  • Az EMC folyamatosan szélesítette termék-portfolióját, ügyfelei számára világszerte nyújtott innovatív, díjnyertes szolgáltatásaival elnyerte az iparág elismerését.
  • Az EMC bemutatta új középkategóriás hálózati tárolórendszer-családját, közöttük az NS600G NAS Gateway és a NetWin 200 rendszereket.
  • Az EMC Legato Software divíziója tovább erősítette a Windows Storage Server megoldásokhoz kidolgozott RepliStor szoftverét.
  • Az EMC és a Legato elnyerte a Service and Support Professionals Association (SSPA) elismerését ügyfeleinek magas szintű támogatásáért.
  • A DM Review magazin olvasói az EMC-t választották 2003 Legjobb Adattárolási Megoldások Szolgáltatójává. Az EMC ez évben a DM Review Olvasói Díját az „Adattárolás” kategóriában nyerte el.
  • A Contingency Planning & Management (CPM) magazin ünnepélyesen felvette az EMC-t a CPM magazin „kiválóságai” közé a társaság az üzletmenet-folytonosság érdekében tett erőfeszítéseiért.

Üzleti előrejelzés
Az alábbi előrejelzések a jelenlegi várakozásokon alapulnak.

  • 2004 első negyedévének teljes bevétele körülbelül 1,8 – 1,835 milliárd dollár között várható.
  • 2004 első negyedévében az egy részvényre számított bevétel (nem számítva körülbelül 0,01 dollárnyi díjat, amely a VMware Inc. felvásárlásából következik) várhatóan 0,06 dollár lesz. A díj leszámításával a bevétel várhatóan 0,05 dollár lesz részvényenként.
  • A 2004-es év teljes bevétele várhatóan legalább 25%-kal nő, meghaladva a 7,8 milliárd dollárt.
  • 2004 negyedik negyedévét megelőzően egyes időszakokban a bruttó árrés meghaladhatja az 50 százalékot, a negyedévek között váltakozva, különböző tényezőktől (például: mennyiség és összetétel) függően.
  • Az értékesítési, általános és adminisztratív költségek a bevétel százalékában kifejezve 2004-ben 20% körül várhatóak.
  • A kutatás-fejlesztési tevékenység költségei a bevétel százalékában kifejezve 12% körül várhatóak 2004-ben.
  • A Legato, a Documentum és a VMware felvásárlásától következően az amortizációs költség várhatóan körülbelül 125 millió dollár lesz 2004-ben.
  • A működési bevétel a bevétel százalékában kifejezve eléri a 15%-ot 2004 negyedik negyedévéig.
  • A kamatbevételek 2004-ben várhatóan a 2003-as szint alatt maradnak.
  • A bevételt terhelő adó az adózás előtti eredmény százalékában kifejezve 2004-ben várhatóan 30% lesz.
  • A részvény-visszavásárlási program hatását leszámítva, az EMC a teljes évben várhatóan körülbelül 2,5 milliárd kintlévő részvénnyel számol.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés