Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Novell befejezte a SuSE Linux felvásárlását

Dotkom

A Novell befejezte a SuSE Linux felvásárlását

Az ügyletnek köszönhetően a Novell a piac legnagyobb Linux-szállítójává válik. A felvásárlás befejezésével az IBM 50 millió dollárt fektet a Novellbe.

A Novell befejezte a SuSE Linux felvásárlását, így a Linux-rendszerekhez is elérhetővé vált a Novell nyújtotta biztonsági szolgáltatás. Ez vonzó alternatívát kínál azon cégek számára, akik ki szeretnék használni a nyílt forráskód számos előnyét. A 210 millió dolláros készpénzügylet megnyitja annak az 50 millió dolláros IBM befektetésnek a lehetőségét is, melyet november 4-én jelentettek be.

A SuSE Linux egy termékdivízióvá válik a Novellen belül, melynek értékesítési és marketing tevékenységét a Novell meglévő, földrajzi alapon szerveződő üzleti egységei és a SuSE Linux jelenlegi értékesítési és marketing személyzete látja el. A Novell megtartja a SuSE Linux márkanevet, miközben a SuSE Linux megtartja szerkezetét a Novellen belül, a felvásárlás – a Ximian nyílt forráskód vállalat 2003. augusztusi felvásárlásához hasonlóan – a Linux bevezetésének elősegítését és a Novell termékcsaládhoz illesztését szolgálja. A SuSE Linux mérnökei szorosan együttműködnek a Novell termékcsapataival annak biztosításához, hogy a közös fejlesztési tevékenység összhangban legyen.

A SuSE Linux-felvásárlás befejezéséhez kapcsolódóan a Novell bejelentett egy jogi védelmi programot is, mely a Linuxhoz kapcsolódó szellemi tulajdont érintő problémák ellen nyújt védelmet a felhasználóknak – azaz a Novell tervbe vette, hogy anyagilag támogatni fogja azokat, akiket az SCO beperel. Most azonban a saját portáján is elkel a segítség, hiszen a hét elején az SCO Group a Novell ellen indított peres eljárást.

Visszatérve a SuSE Linux-ra, a felvásárlás befejeződésével teljesültek a feltételei annak az 50 millió dolláros, IBM által a Novellbe történő befektetésnek, melyet november 4-én jelentettek be. Emellett a tranzakció lezárásával befejeződhetnek a Novell és az IBM közötti tárgyalások a jelenleg az IBM és SuSE Linux között érvényes szerződés meghosszabbításáról a SuSE Linux IBM eServer termékein történő további támogatáshoz, a középkategóriás termékek szállításához, valamint a SuSE Linux termék- és marketingtámogatásához.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés