Connect with us

Hirdetés

technokrata

2003: 55 milliárd dolláros kár a féregvírusok miatt

Dotkom

2003: 55 milliárd dolláros kár a féregvírusok miatt

A Trend Micro szerint 55 milliárd dollár kárt okoztak tavaly az elektronikus kártevők a világgazdaságnak.

A neves, IT-biztonsággal foglalkozó cég becslése szerint körülbelül 55 milliárd dollár kárt okozott tavaly a világgazdaság számára a féregvírusok, trójai programok stb. jelentette probléma – s idénre ennél még többet várnak a szakértők. Sajnos ez egy évek óta folytatódó trend: 2002-ben még ˝csak˝ 20-30 milliárd dolláros kár származott a fentiekből, 2001-ben pedig 13 milliárd dollárra becsülték ennek mértékét.

˝A vírustámadások gazdasági és pénzügyi hatása 2004-ben tovább növekszik.˝ – közölte Lionel Phang, a Trend Micro egyik igazgatója egy, a Reuters-nek adott interjúja során. Az idei veszteség megközelítő számszerűsítésébe azonban nem bocsátkozott. ˝A spam jelentette veszély idén exponenciálisan fog növekedni, ideális búvóhelyet nyújtva a vírusoknak és hacker programoknak.˝ – közölte a Trend Micro igazgatója – ˝Ugyanakkor az összetett fenyegetések továbbra is megmaradnak a hálózatok elleni támadások alapvető módszerének.˝

A fentiek mellett nem csoda, hogy az IT-biztonsággal foglalkozók cégek számára folyamatos bevétel-növekedést jósolnak az elemzőcégek; többek között az IDC előrejelzése is. Ez utóbbi szerint 2007-re már 6,4 milliárdra fog nőni az ezen piacon realizálható bevétel, évente mintegy 19 százalékos átlagbővülést produkálva.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés