Connect with us

Hirdetés

technokrata

Siemens Mobile célkítűzés: mobiltelefon mint walkie-talkie

Dotkom

Siemens Mobile célkítűzés: mobiltelefon mint walkie-talkie

A Siemens vezető szerepre tör a PoC-technikában.

A Siemens mobilkommunikációs ágazata, a Siemens Mobile tovább kívánja fejleszteni a mobiltelefonok Walkie-Talkie (PoC – Push to talk over Cellular) funkcióját, és vezető szerepet kíván ebben betölteni. 2004 közepéig, a mobilgyártók között elsőként, meg kíván jelenni a teljes PoC-termékskálával, amely gyártó-független, nyílt specifikáción alapul.

Mindezt end-to-end alapon, azaz a maroktelefontól a mobilhálózati infrastruktúra komponenseiig. Jelenleg már széles körben folynak tesztek. 2004 első felében amerikai, európai és ázsiai hálózat-üzemeltetők saját vizsgálataikat is elvégzik a Siemens-technológián, és az év közepétől tervezik a „Push-to-Talk” szolgáltatás kereskedelmi bevezetését.

A leendő előfizetők máris élénk érdeklődést tanúsítanak a megoldás iránt, amely egyetlen gombnyomással lehetővé teszi Walkie-Talkie hangkapcsolat létrehozását. A hívott személy vagy személyek csoportja nem kell, hogy mobiltelefonjához nyúljon: automatikusan hallja a hívó fél beérkező hangüzenetét. Erről a GPRS-hálózat „always-on” funkciója gondoskodik, és persze szükség van olyan mobiltelefonra, amely rendelkezik a „kéznélküli” (handsfree) lehetőséggel. A PoC a hálózat-üzemeltetők számára is vonzó, hiszen meglévő hálózataikban kis kiegészítéssel újabb szolgáltatást fognak tudni nyújtani.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés