Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Telindus Csoport 51%-os részesedésre tett szert az SCI-Modem Kft.-ben

Dotkom

A Telindus Csoport 51%-os részesedésre tett szert az SCI-Modem Kft.-ben

Telindus bejelentette többségi részesedését a magyar hálózatintegrátor SCI-Modem Telekommunikációs és Tanácsadó Kft-ben (SCI-Modem).

A Telindus Csoport az SCI-Modemben megszerezte az üzletrész 51%-át, a cég jelenlegi menedzsmentje az üzletrész 49%-át birtokolja. A menedzsment elővételi jogot garantált a Telindusnak, kilátásba helyezve annak lehetőségét, hogy a Telindus öt év alatt megszerezze a tulajdonrész 100%-át.

A budapesti székhelyű SCI-Modem egyrészt hálózatintegrációra, másrészt Internet-megoldásokra specializálódott. Az 1990 óta működő cég 18 hálózati szakemberrel dolgozik, és 2003-ban 3,4 millió eurós üzleti forgalmat tervez.

Az évek során az SCI-Modemnek sikerült olyan erős és értékes vállalati ügyfelekre szert tennie, mint például a Matáv, a Pantel és a MÁV.

A Telindus jelenlegi, 2001-ben kidolgozott magyarországi tevékenységkörét az újonnan megszerzett SCI-Modem struktúrájába fogják integrálni, természetesen biztosítva a Telindus folyamatos szolgáltatásait Magyarországon.

Szegő Vilmos és Kollár György a cég alapítói és az SCI-Modem tulajdonosai az integrációban kitűnő lehetőséget látnak a kínálat bővítésére a hálózati megoldások területén, természetesen összhangban a piaci elvárásokkal. Magyarország közelgő európai uniós csatlakozása mindenképpen növelheti mind a Telindus, mind pedig az SCI-Modem piacra gyakorolt hatását, hiszen a Telindus európai kompetenciákkal, a SCI-Modem pedig helyi piaci ismeretekkel rendelkezik.

Ronald Everaert, a Telindus vezérigazgatója a következőt nyilatkozta: ”A Telindus célja, hogy összeurópai jelenlétet teremtsen, illetve, hogy segítse a kelet-európai országokat is, amikor csatlakoznak az Európai Unióhoz. Számos nemzetközi tevékenységünk átkerül Kelet-Európába, ez az akvizíció pedig erősíteni fogja a Telindust abban, hogy támogassa ezen ügyfeleket.”

Az SCI-Modem eredményeinek a Telindus Csoportba történő konszolidálására 2004. január elsejétől kerül sor.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés