Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jelentős növekedés előtt a tűzfalpiac

Dotkom

Jelentős növekedés előtt a tűzfalpiac

A következő két év alatt negyedével fog bővülni a piac, áll egy frissen elkészített jelentésben.

A Meta Group, elemzésére támaszkodva úgy véli, hogy a következő két év során hozzávetőleg 25 százalékkal fog bővülni a szoftveres és hardveres tűzfalmegoldások piaca. Ez a Meta szerint világszerte 2,5 milliárd dolláros bevételt fog jelenteni az ilyen eszközök, termékek eladásával foglalkozó cégek számára, 2005-ben.

Mark Bouchard, a Meta Group technológiai kutatásokért felelős részlegének vezető igazgatója elmondta, hogy míg mára szinte minden nagy és közepes vállalat felszerelte magát tűzfalakkal, ezen a téren is jelentős bővülésre lehet számítani. A szegmensben található cégek hálózatának nagysága okán ugyanis további tűzfalakat igényel a mind kritikusabbá váló információbiztonság megfelelő szinten tartása.

Manapság azonban csökkenőben van a csak tűzfalas megoldások száma – főleg hardverszinten (de a szoftverek tekintetében is ez a trend érvényesül). A gyártók ugyanis felismerték, hogy az egyre összetettebb veszélyekkel szemben már nem elegendő egy (vagy több) tűzfal telepítése, egyéb védelmekre (antivírus megoldások, behatolás-észlelés, VPN, tartalomszűrés stb.) is szükség van – ami(ke)t pedig akár egybe is lehet integrálni a tűzfallal.

Bouchard a fentiek ellenére úgy véli, hogy a vállalatok még mindig nagymértékben igénylik az egyedülálló tűzfalas eszközöket, mint hálózataik védelmének kulcselemét. ˝Azt hiszem, az integrált termékeknek még nagy utat kell bejárniuk, mielőtt elsődleges megoldásként alkalmazzák őket.˝ – mondta az igazgató.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés