Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kiosztották a Zorp Informatikai Innovációs Ösztöndíjakat

Dotkom

Kiosztották a Zorp Informatikai Innovációs Ösztöndíjakat

Idén három informatikus hallgató kapott háromszáz, illetve száz-százezer forint értékű ösztöndíjat.

A BalaBit IT Biztonságtechnikai Kft. idén először osztotta ki Zorp magasbiztonságú tűzfaláról elnevezett ösztöndíját. A támogatást olyan végzős informatikus hallgatók kaphatják meg, akik innovatív kutatómunkát végeznek tanulmányaik mellett.

Bár a Zorp Informatikai Innovációs Ösztöndíjat csak idén alapította meg a biztonságtechnikai szoftvereket fejlesztő BalaBit, a kezdeményezés sikerét látva jövőre már egy több elemből álló campus program keretében támogatják majd a hazai felsőoktatást. Mindezt Scheidler Balázs a cég ügyvezető igazgatója jelentette be az INFOtrend Nemzetközi Informatikai Vásáron tartott díjkiosztó ünnepségen.

Idén három informatikus hallgató kapott háromszáz, illetve száz-százezer forint értékű ösztöndíjat. Az összeget kutatómunkájuk költségeinek fedezetére használhatják fel. Rajtuk kívül további hét pályázó részesült még tárgyi jutalomban, melyhez a díjakat a BalaBit partnerei ajánlották fel. Az ösztöndíj programot grundolló fejlesztőcég azt reméli, hogy jövőre még több partnert sikerül majd megnyerniük az informatikai oktatás támogatására.

A 2004-ben induló BalaBit Campus Program már nem csak közvetlenül a hallgatókat támogatja majd, hanem az egyetemi képzési lehetőségek bővítésében is részt kíván venni: a gyakornoki program keretében a Zorp fejlesztői laboratóriumban létrehozott munkahelyeken a hallgatók már az egyetemi évek alatt értékes munkatapasztalatot szerezhetnek. A Zorp hálózati laboratórium keretében pedig az egyetemi tanszékek kapnak támogatást biztonságtechnikai tesztrendszer létrehozására.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés