Connect with us

Hirdetés

technokrata

Folyadékkristály-völgy: a világ legnagyobb Samsung TFT-LCD gyártóüzeme épül

Dotkom

Folyadékkristály-völgy: a világ legnagyobb Samsung TFT-LCD gyártóüzeme épül

A Samsung Electronics a világ legnagyobb TFT-LCD gyártóüzemét építi Koreában.

A Samsung Electronics a világ legnagyobb TFT-LCD megjelenítő-panelszállítója bejelentette koreai Chung Cheong Nam-Doban, Tangjeongban épülő új TFT-LCD gyártóüzemének alapkőletételét. Ez a telephely a világ legnagyobb TFT-LCD gyártó létesítménye, mely elkészülte után több mint 2 millió négyzetméternyi területen helyezkedik el. A világ első 7. generációs TFT LCD gyártósora, melyből négyet terveznek ebbe a létesítménybe, 2005-ben kezdi meg a tömegtermelést.

Több mint 1.000 ember vett részt az alapkőletételen, többek között a Samsung Electronics alelnöke, Yun Jong-yong, a Samsung Electronics elnöke, Lee Yoon-woo, és a koreai kormány képviselői.

Yun Jong-yong alelnök szerint: „A Tangjeong művelet során a világ első 7. generációs gyártósora jön létre, mely 1.870 mm x 2.200 mm – több mint két négyzetméteres – hordozót használ. A Tangjeongban található létesítménnyel a ChungCheongNam-Do terület a világ legnagyobb, következő generációs megjelenítőket készítő gyártókomplexumának ad otthont, így a PC monitor és TV készülék gyártók számára biztosítja a lapos panelek szállítását.”

A Samsung egy világszínvonalú „folyadékkristály-völgy” létrehozását tervezi a régióban, mely kulcsszerepet fog játszani a cég paneles megjelenítők piacán betöltött vezető szerepének biztosításában. A következő évtizedben a Samsung 20 billió koreai wont fektet be négy gyártósor felépítésébe, és akár 20.000 új munkahely létesítését reméli. A 2010-es befejezéskor az évi termelés meghaladja a 10 billió koreai won értéket, és addigra 48 billió koreai wonos bevételt hoz a létesítmény.

A Samsung Electronics a világ legnagyobb TFT-LCD gyártója 1998 óta. Amikor a Tangjeong komplexum 2005-ben megkezdi a termelést, a cég képviselői szerint a televíziókban felhasznált LCD panelek 40 százaléka innen származik majd.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés