Connect with us

Hirdetés

technokrata

Üzemanyaggal működő noteszgépek – elhalasztva

Dotkom

Üzemanyaggal működő noteszgépek – elhalasztva

A Toshiba bejelentette: annak ellenére, hogy már bemutatták a prototípust, különböző problémák miatt kereskedelmi forgalomban nem lesz 2005-ig kapható az üzemanyaggal működő notebook-akkumulátor.

A jelenlegi noteszgép akkumulátorokkal szemben a Toshiba fejlesztése lehetővé teszi, hogy üzemanyaggal működhessenek a hordozható számítógépek. Ezzel rekordgyorsaságúvá lehet tenni a lemerült telep feltöltését, szemben a mostani helyzettel, amikor egy ilyen folyamat több órát is igénybe vehet.

Ellentétben a korábbi bizakodással, a távol-keleti gyártó most mégis arról volt kénytelen beszámolni, hogy a 25 köbcentiméteres, 20 órás működést biztosító eszköz megjelenési idejét el kell halasztaniuk. A metilalkohollal üzemelő erőforrás ugyanis pont ezen meghajtás miatt rendelkezik egy nagy hátránnyal is. Nevezetesen azzal, hogy a kellő hatásfok elérése érdekében vízzel (méghozzá igen nagy mennyiséggel) kell vegyíteni; ez viszont megnöveli az eszköz méretét és tömegét. A Toshiba mérnökei azonban bizakodóak. Elmondásuk szerint jelenleg azon dolgoznak, hogy a teljesítmény romlása nélkül a korábbival szemben alkalmazott vízmennyiségnek csak az egytizedét legyen szükséges felhasználni a keverék létrehozásához.

Ismeretes, hogy a Toshiba még márciusban, a német Cebit kereskedelmi kiállítás keretein belül mutatta be az első prototípust. Hannoverben még bátran állították, hogy a következő évben már kereskedelmi forgalomban kaphatók lesznek az eszközök, ám most már látszik, hogy egy éves csúszással kell számolni.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés