Connect with us

Hirdetés

technokrata

Microsoft: végre hatásos fellépés a vírusokkal szemben?

Dotkom

Microsoft: végre hatásos fellépés a vírusokkal szemben?

Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója hétfői kijelentésében közölte, hogy Redmond a jövőben nagyobb figyelmet kíván fordítani a cyberfenyegetésekre, köztük a digitális vírusokra és férgekre is.

A washingtoni cég bejelentése szerint a cybertér fenyegetései ellen határozottabban kell fellépni, mint eddig. ˝A legfontosabb, amire koncentrálnunk kell, az a pajzs technológia.˝ – jelentette ki Ballmer – ˝Tudjuk, hogy vannak vírusírók. A célunk az, hogy ártalmatlanítsuk a rosszfiúk jelentette veszélyt, mielőtt azok be tudnának hatolni a PC-kbe.˝.

Az IT-biztonság technológiáinak birtokosai hagyományosan az antivírus cégek, mint például a Symantec vagy a Network Associates. Ballmer közlése szerint ezzel a Microsoft is tisztában van, ezért törekedni fognak arra, hogy még szorosabb együttműködés alakulhasson ki a cégek között.

˝Az egész ipart érinti a probléma, a harcot nem egyedül a Microsoftnak kell megvívnia.˝ – mondta a redmondi cég vezérigazgatója. Ballmer fontosnak tartotta kihangsúlyozni, hogy nemcsak a szoftverfejlesztő gigász operációs rendszere az elsődleges célja a vírusíróknak, hanem a hálózati infrastruktúrát is igen gyakran támadják. Routerek, adatbázisok és az Internet-szolgáltatók által biztosított csatlakozások éppúgy veszélyben vannak.

Ballmer közölte, hogy tisztában van azzal: a felhasználók többet várnak el a Microsofttól. Egyik legfontosabb feladatnak a szoftverjavítások terjesztési és kezelési eljárásainak további javítását jelölte meg. Ugyanakkor Ballmer elmondása szerint ettől a fejlesztés még nem állhat meg; példaként a vadnyugatot hozta fel. Attól, mert kiraboltak egy bankot, az még nem hagyott fel működésével, hanem továbbfejlesztette biztonsági berendezéseit és a törvényi lehetőségeket.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés