Connect with us

Hirdetés

technokrata

HP: stabil első hely a lemezes tárolórendszerek és a külső lemezes megoldások globális piacán

Dotkom

HP: stabil első hely a lemezes tárolórendszerek és a külső lemezes megoldások globális piacán

A HP megerősítette vezető pozícióját a nyílt SAN-hálózatok piacán, és jelentősen növelte lemezes tárolórendszerek eladásából származó árbevételét a második negyedében.

A HP világszerte komoly eredményeket ért el HP StorageWorks rendszereivel 2003 második negyedévében. Továbbra is egyértelműen vezet gyári árbevétel szerint a lemezes tárolók piacán, és több szegmensben is bővülést ért el az egy évvel korábbi számokhoz képest – állapította meg az IDC 2003. szeptemberében kiadott negyedéves lemezes tárolópiaci jelentése, a Worldwide Disk Storage Systems Quarterly Tracker.

A hálózati lemezes tárolórendszerek piacán a HP immár negyedik negyedéve őrzi első helyét a nyílt adattárolási hálózatok (SAN-hálózatok) szegmensében – három százalékponttal sikerült növelnie részesedését az elmúlt egy év során. A külső tárolókból és külső RAID-megoldásokból származó gyári árbevétel szerint is a HP áll az első helyen (ez a szegmens nem tartalmazza a hálózathoz csatolt úgynevezett NAS-tárolókat).

Az IDC adatai szerint 2003 második negyedévében a HP vezetett a lemezes tárolórendszerek globális piacán – 26,7 százalékos gyári árbevétel szerinti részesedéssel. A második és harmadik helyezett IBM és EMC 20,2 illetve 12,7 százalékot szerzett a lemezes tárolók összesített gyári árbevételéből. A külső lemezes tárolók piacán a HP-nek sikerült megőriznie első helyét – ezen a területen 21,5 százalékos, árbevétel alapján számított részesedéssel rendelkezik.

A nyílt SAN-megoldások elmúlt egy évben 12 százalékos bővülést mutató piacán a HP 29,7 százalékos árbevétel szerinti részesedéssel áll az első helyen. Észak-Amerika, Nyugat-Európa, Ázsia csendes-óceáni régiója (és azon belül Japán) területén, valamint a világ többi térségében is sikerült növelnie részesedését a nyílt SAN-hálózatok piacán az előző negyedévhez képest. Az egy évvel korábbi eredményhez viszonyítva 25, az első negyedévvel összehasonlítva pedig 11 százalékkal magasabb árbevételről számolt be ezen a területen 2003 második negyedévében.

A cég számos új és továbbfejlesztett StorageWorks termékkel jelent meg, elmélyítette kapcsolatait adattárolási partnereivel, és stratégiai fontosságú ügyfélprojektekről adott hírt a vizsgált időszakban. A második negyedév legfontosabb eseményei:

  • A Metropolitan Museum of Art a HP OpenView Continuous Access Storage Appliance megoldást választotta folyamatos üzletmenetének támogatására és – hosszabb távon – teljes gyűjteményének digitális katalogizálására.
  • A Perry Ellis International ruházati cég HP StorageWorks tárolórendszerek, ipari szabványos HP ProLiant szerverek és a HP Services szolgáltatásai segítségével tartja fenn 7×24 órás működését és globális disztribúciós folyamatait.
  • A HP és a Hitachi a HP StorageWorks Disk Array XP lemeztömb-család alaphardverével kapcsolatos technológiai együttműködés és OEM-kapcsolat megújítása mellett döntött. Az új szerződés 2008-ig érvényes.
  • A HP bemutatta új generációs szalagkönyvtár-architektúráját (StorageWorks Extended Tape Library Architecture), amellyel kimondottan a nagyvállalatok SAN-hálózataira jellemző, nagyfokú megbízhatóság, együttműködési készség és fejlett funkcionalitás iránti igényre kíván reagálni.
  • A vállalat öt új hálózati adattárolási szolgáltatással segíti a vállalatokat komplex, heterogén adattárolási környezetük hatékonyabb, optimalizált felügyeletének megvalósításában.
  • A HP kibővítette HP StorageWorks XP lemeztömbökhöz nyújtott „pay-per-use” szolgáltatását, amelynek megrendelőit csak a ténylegesen igénybe vett kapacitás után terheli fizetési kötelezettség.
  • A cég elindította első, valamennyi adattárolási hardver és szoftver esetében egységes, nyílt, ipari szabványos interface-t kínáló fejlesztői programját. A HP SMI-S program a Storage Management Interface Specification követelményeinek megfelelő technológiák fejlesztését támogatja.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés