Connect with us

Hirdetés

technokrata

A SiS is beszáll a Pentium M üzletbe

Dotkom

A SiS is beszáll a Pentium M üzletbe

A SiS bejelentette, hogy licencelte az Intel Pentium M technológiáját.

A távol-keleti chipgyártók egyike, a SiS bejelentette, hogy licencelte az Intel Pentium M technológiáját. Ezzel lehetővé vált, hogy megjelenjenek a Centrino-s platformon az Intel saját, i855-ös chipsetjével konkurens termékek. Igaz, a megállapodás részletei (például az, hogy mennyibe került ez a SiS-nek) nem kerültek nyilvánosságra, mint ahogyan az sem, hogy mik az ázsiai chipgyártó tervei a birtokába került licenccel.

Ezzel a bejelentéssel a SiS egyébként másodiknak csatlakozott ahhoz a táborhoz, mely birtokában van az Intel ezen technológiájának. Elsőnek az ATI jelentkezett, amely várhatóan a hetekben fogja piacra dobni a megvásárolt licencre épülő Mobility Radeon IGP 9100 chipkészletét.

Annak idején, amikor a Centrino technológia debütált (márciusban), a SiS szinte rögtön bejelentette igényét a licencre, csakúgy, mint az ALi. Az előbbi cég már megállapodott az Intellel, így várhatóan az ALi bejelentése sincsen már messze; tovább bővítve a piacon jelenlevő versenytársak körét. Ez pedig elsősorban nekünk, felhasználóknak lesz jó, hiszen a verseny (majdnem) mindig lenyomja az árakat.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés