Connect with us

Hirdetés

technokrata

Képalkotás és nyomtatás divízió (IPG): költséges a termékátállás

Dotkom

Képalkotás és nyomtatás divízió (IPG): költséges a termékátállás

A HP nyilvánosságra hozta 2003. július 31-én zárt, harmadik pénzügyi negyedévének eredményeit.

A Képalkotás és nyomtatás divízió árbevétele 5,24 milliárd dollárt tett ki, ami éves szinten 10 százalékos növekedést, az előző negyedévhez képest viszont – a szokásos szezonális ingadozásból eredően – 5 százalékos csökkenést jelent. A kellékanyagok értékesítéséből származó bevétel továbbra is a versenytársakat meghaladó mértékben, 16 százalékkal nőtt az elmúlt 12 hónapban.

A digitális képalkotási megoldások árbevétele szintén 16 százalékkal emelkedett 2002 harmadik negyedéve óta. Az üzleti célú nyomtatók esetében 6 százalékos növekedés, míg az otthoni printerek esetében 7 százalékos visszaesés volt megfigyelhető. Az IPG részesedése továbbra is valamennyi régióban gyorsabban nő a piacbővülés üteménél.

A HP-nek a világ minden pontján sikerült megszilárdítania vezető pozícióját a legfontosabb termékkategóriákban.

Az üzemi eredmény 739 millió dollár, a nyereséghányad pedig 14,1 százalék volt – ez megszokottabb értéknek tekinthető a tavalyi harmadik negyedéves 17,9 illetve az előző negyedévi 16,6 százalékos szintnél. Az üzemi nyereség csökkenése a szezonalitásnak, a termékátállások költségeinek, valamint a HP vezető pozíciójának megszilárdításához szükséges értékesítési- és marketingkiadások növekedésének tudható be.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés