Connect with us

technokrata

A SAS jelentősen növelte értékesítési árbevételét

Dotkom

A SAS jelentősen növelte értékesítési árbevételét

A SAS, rendkívül kedvező féléves eredményekről számolt be, melynek hátterében az üzleti intelligencia és a gyors megtérülést biztosító megoldások iránti fokozott igény áll.

A piacvezető üzleti intelligencia-szállító világszintű 2003 első féléves árbevétele 16 százalékkal haladta meg a tavalyi év azonos időszakának eredményét. Az üzleti intelligencia piaci szegmensében teljesített bevételnövekedéssel a SAS elérte a 480 millió dolláros értéket, s ezzel messze felülmúlta a szoftveripar többi szereplőjét. A SAS számos értékesítési ciklust zárt le különböző iparágak meghatározó képviselőivel, és kiemelkedő sikereket ért el a pénzügyi szektorban.

Az erős növekedést a kedvező elemzői visszhangok is igazolják. A legnagyobb technológiai kutató és tanácsadó csoport, a META Group a közelmúltban vezető kategóriába helyezte a SAS-t. Az egyesült királyságbeli elemző cég, a Butler Group szintén az üzleti intelligencia szegmens vezetőjeként pozícionálta a SAS-t.

A bevételek fenntartása és a költségek minimalizálása jelenti a legnagyobb gondot a vállalkozások számára világszerte, ezzel egyidejűleg pedig minden technológiai befektetés szigorú vizsgálat alá esik abból a szempontból, hogy milyen gyorsan képes ROI-t generálni. Ez a környezet, illetve az olyan pénzügyi területet érintő szabályozási változások, mint például a Bázel II és a Sarbanes-Oxley indukálják a legtöbb projektet az ügyfél intelligencia (a jövedelmező ügyfélkör kiszűrése és megtartása), az értéklánc intelligencia (költségalapú helyett értékalapú folyamatok támogatása, illetve értékes szállítók alkalmazása a fölöslegesek helyett) és a pénzügyi transzparencia területein.

A SAS változatlanul megkülönbözteti magát a többi szoftverszállítótól, melyek elemzési, lekérdezési és jelentéskészítési eszközei inkább arra adnak választ, hogy mi történt, és nem arra, hogy merre kell haladnia a vállalatnak. A SAS üzleti intelligencia megoldásainak alapja a fejlett elemzési eszköztár, amely prediktív funkciókat is magába foglal, így például adatbányászatot vagy előrejelzési és optimalizációs alkalmazásokat.

Folyamatosan növekszik az egyes vállalatok informatikai részlegeire nehezedő nyomás, hogy minél pontosabban mutassák ki a kiszolgált üzleti területek számára hozott hasznot. A SAS együtt dolgozik ügyfeleivel a modern portál kiaknázási lehetőségeken, illetve a szolgáltatott adatok minőségének és időbeliségének állandó javításán. Ezek azok a területek, ahol az IT erőforrásainak kihasználása valóban hatékonyabbá tehető.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin