Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Microsoft történetének legjelentősebb megrendelését nyerte el

Dotkom

A Microsoft történetének legjelentősebb megrendelését nyerte el

A USA hadseregével kötött 470 millió dolláros szoftverüzletben összesen 494 ezer számítógép szerepel.

A Microsoft 6 évre szóló, 470 millió dollárt meghaladó értékű szerződést kötött az Egyesült Államok hadseregével. Pályafutásának legjelentősebb megrendelésének eleget téve a Microsoft szoftverrel látja el a hadsereget.

A megállapodás 494 ezer asztali számítógépre terjed ki, közölte a Microsoft szóvivője, Keith Hodson. A hadsereg a Microsoft egyik viszonteladójánál, a Softmart nevű cégnél fogja megvásárolni a szoftvereket.

A 2001. szeptember 11-i terroristatámadásokat követően a Nemzetvédelmi Minisztérium megkérdőjelezte a Microsoft és vetélytársai által fejlesztett termékek biztonságosságát.

Márciusban támadás érte a minisztérium egyik kiszolgáló-számítógépét a Microsoft Windows rendszerében felfedezhető egyik biztonsági rés miatt. A szerződés azt tanúsítja, hogy a hadsereg megfelelőnek ítéli a Microsoft által nyújtott biztonságot – mutatott rá Rob Enderle, a Forrester Research Inc. egyik elemzője.

A hadsereg vezetői „nyíltan kijelentették, hogy nagy bizalmat fektetnek platformunk biztonságosságába” – mondta el Hodson, hivatkozva a Microsoft általános biztonsági modelljére, a „megbízható számítástechnika” megteremtésére irányuló kezdeményezésére, valamint a Windows operációs rendszerek továbbfejlesztett biztonsági szolgáltatásaira.

A megállapodás a hadsereg új és meglévő számítógépeire telepítendő szoftverek széles körét tartalmazza, közölte Hodson. A hadsereg által használandó alkalmazások közé asztali programok tartoznak, például Windows és Microsoft Office alkalmazások, ezenkívül kiszolgálói termékek, például az SQL Server és a Microsoft Exchange Server.

A Microsoft igyekszik fellendíteni az eladásokat a szövetségi, az állami és a helyi kormányzatok körében, amelyek költségvetésében helyet kapott a terrorizmus elleni harc és a biztonság növelése.

A Microsoft elnöke, Bill Gates beszédet tartott egy Washingtonban megrendezett konferencián, amelynek fő témája az informatika szerepe az ország biztonságának fenntartásában.

A vállalat elesett néhány kormányzati szerződéstől az Egyesült Államokon kívül a szabadon elérhető Linux operációs rendszer ellenében, és azon munkálkodik, hogy meggyőzze az Egyesült Államok kormányát programjainak biztonságosságáról.

A hadsereg 10 ezer Windows licencet is vásárol a számítógépes hálózatokat működtető kiszolgálókhoz és 5 ezer Microsoft Exchange levelezőkiszolgálóhoz való szoftvert – jelentette be Hodson.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés