Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sanghajban virágzik az UMTS-technika

Dotkom

Sanghajban virágzik az UMTS-technika

Sanghaj lesz a Siemens UMTS-technika második gyártóbázisa.

A Siemens Mobile 30 millió amerikai dolláros beruházással kibővíti éppen tíz éve alapított kínai vegyes vállalata, a Shanghai Siemens Mobile Communication (SSMC) gyártóbázisát, és ezzel kiterjeszti eddig németországi (Durach) UMTS gyártó kapacitásait.

A Siemens és a NEC eddig hét UMTS-hálózathoz telepítette a technikát (beleértve mintegy húszezer bázisállomást), melyek révén kereken egymillió mobiltelefon-tulajdonos használja ki már az UMTS lehetőségeit.

Kína 234 millió mobilelőfizetővel a világ legnagyobb mobilpiaca, amelyen a 3G terén a Siemens Mobile vezető szerepre tör. Ennek érdekében az UMTS szabványokhoz tatozó a kínai 3G-szabványt, a TD-SCDMA-t is fejleszti ottani partnereivel együttműködésben. Az SSMC, amelynek évről-évre megduplázódó forgalma 2002-ben elérte az 1,2 milliárd eurót, nemcsak gyártóbázis (évente 14 millió mobilkészüléket gyártanak itt egyebek mellett), hanem fejlesztőközpont is: tíz év alatt 50 főről 2.600-ra növekedett létszámából 350 főnyi fejlesztőgárda dolgozik a jövő telefontechnikáján.

A Siemens Mobile Kínában egyedülálló helyzetet élvez, amennyiben egyszerre támaszkodhat az európai UMTS-hálózatokban szerzett tapasztalatára és mobiltelefóniára vonatkozó kínai követelmények jó ismeretére, amelyet két helyi hálózat-üzemeltetőhöz (China Mobile, China Unicom) fűződő sokéves kapcsolatainak is köszönhet. Legutóbb összesen 145 millió USD értékű megrendelést kapott e két partnerétől GSM hálózataik bővítésére – a teljesítés 2003 végéig aktuális.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés