Connect with us

Hirdetés

technokrata

Visszaélt erőfölényével az Egyesült Magyar Kábeltelevízió is

Dotkom

Visszaélt erőfölényével az Egyesült Magyar Kábeltelevízió is

Az EMKTV Kft. olyan egyedi szerződéskötési gyakorlatot folytatott, melynek során gazdasági erőfölényes helyzetével visszaélt.

Az Egyesült Magyar Kábeltelevízió Kft. ellen azt követően indított eljárást a Gazdasági Versenyhivatal, hogy tudomására jutott: nevezett a 2002. évre vonatkozóan oly módon és mértékben emelte kábeltelevíziós szolgáltatásainak árát, hogy az sértheti a versenytörvényben megfogalmazott, gazdasági erőfölénnyel való visszaélés tilalmát.

A megtartott tárgyaláson a GVH versenytanácsa az EMKTV Kft. jogsértését megállapította, mivel olyan egyedi szerződéskötési gyakorlatot folytatott, melynek során gazdasági erőfölényes helyzetével visszaélve, előfizetőivel szemben indokolatlan előnyökhöz juthat a programcsomagok díjemelését illetően.

Rendelkezései a díjemelések indokaiként olyan tényezőket sorolnak fel, amelyek nem számszerűsíthetőek (például az általa nyújtott többletszolgáltatás, a műszaki korszerűsítés) így önkényesen értelmezhetőek és az előfizetők által nem ellenőrizhetőek. A díjemelési szándék meghatározatlan formában kerül közlésre. Ennek révén lehetőség nyílik arra, hogy a szolgáltató akár a szolgáltatásból való kizárással is szankcionálja a díjemelést el nem fogadó előfizetőket.

A GVH versenytanácsa mindezekre tekintettel gazdasági erőfölénnyel való visszaélés miatt 8,5 millió forint bírság megfizetésére kötelezte az Egyesült Magyar Kábeltelevízió Kft-t.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés