Connect with us

Hirdetés

technokrata

Dell noteszgép a ma létező leggyorsabb mobilprocesszorral

Dotkom

Dell noteszgép a ma létező leggyorsabb mobilprocesszorral

A Dell az első azon forgalmazók között, amely az Intel csúcskategóriás, a napokban bejelentett új mobilprocesszorát alkalmazza noteszgépeiben.

Az Inspiron 51xx-es sorozat mindig is az asztali számítógépek mobillal való lecserélését szolgálta a Dell kínálatában. Nincs ez másként az 5150-es modell megjelenése után sem, mely a legújabb, 3,06 GHz-es órajelen működő Pentium 4-M processzorra épül. Operatív tára 256 MB-nyi PC2700-as (333 MHz-es) DDR SDRAM, amely akár 2 GB-ig is bővíthető. SoDIMM foglalatból kettő került a noteszgép alaplapjára.

Egy asztali számítógépet leváltani igyekvő noteszgép a nagy teljesítmény mellett megfelelő méretű kijelzővel is kell, hogy rendelkezzen. Az Inspiron 5150-es ebben is megfelel az igényeknek: a 15 colos képátlóval bíró TFT LCD maximálisan UXGA felbontásra képes. A megjelenítés másik fontos eszköze a grafikus vezérlő – a noteszgépbe az Ati Mobility Radeon 9000-es típusú terméke került. A videomemória méretét a felhasználó szabhatja meg, egyaránt lehet 32 MB-os és 64 MB-os modellt is vásárolni.

Alapkiépítettség esetén egy 30 GB-os merevlemez és egy DVD-ROM kerül a notebookba, ám az előbbit egészen 60 GB-ig lehet bővíteni, míg az optikai meghajtó lehet egy CD-írására is képes kombódrive, de akár DVD-t is írni tudó eszközzel is fel lehet szerelni az Inspiront. A noteszgép a következőkkel van még ellátva: két USB port (2.0), egy integrált IEEE 1934 port, egy integrált 10/100 Mbps-os Ethernet csatoló, illetve egy szintén integrált modem. A forgalmazó által kínált alaptípus ára 1550 dollár.

Fizikai paraméterek

Méret: 46,5×33,5×27,5 mm
Tömeg: 3,6 kg



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés