Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sulinet Expressz: PC-k adókedvezménnyel

Dotkom

Sulinet Expressz: PC-k adókedvezménnyel

Újabb kezdeményezés az információs társadalom érdekében.

Hivatalosan e hét elején vette kezdetét a Sulinet Expressz új programja, amely a munkaügyi, az informatikai és az oktatási minisztérium összefogásának eredményeként adókedvezményes számítástechnikai eszközvásárlásra biztosít lehetőséget.

A programban pedagógusok, oktatók, jövedelemmel rendelkező egyetemi, főiskolai hallgatók, általános, illetve középiskolás diákot vagy első, nappali alapképzésben részt vevő hallgatót nevelő szülők vehetnek részt, s számítógépek és informatikai eszközök vásárlása, lízingje vagy bérlete esetén ezek értékét adójukból leírhatják. Az igénybe vételhez az adókedvezménnyel megvásárolt termék árát vagy a bérlés, lízingelés teljes költségét ki kell fizetni, majd az éves adóbevallásban kell jelezni a jogosultságot, így évente akár hatvanezer forintot is vissza lehet igényelni. Bár nem szükséges a bevalláshoz csatolni a vásárolt eszköz számláját, a jogosultaknak meg kell őrizniük azt, mert egy esetleges ellenőrzéskor kérhetik tőlük. Az informatikai tárca közleményében kiemeli, hogy vásárlás előtt érdemes tájékozódni a konstrukciókról: részletfizetés, bérlés vagy lízingelés esetén ugyanis akár három esztendőn keresztül is leírható az évi hatvanezer forint (feltéve, ha a jogosultság mindvégig fönnáll). Ha azonban egyszerre fizetik ki az adott eszköz árát, csak egyszer lehet élni az adókedvezménnyel.

A legújabb Sulinet Expressz programban 66 cég, illetve konzorcium vesz részt, az adókedvezményre jogosultak peidg az ország mintegy 1300 pontján választhatnak több mint 250-féle számítógép, 70-féle szoftver, valamint nyomtatók, kivetítők, digitális kamerák, modemek és egyéb hardver-eszközök közül.

Az Oktatási Minisztérium a program beindulásával párhuzamosan egy információs vonalat is létrehozott a felmerülő kérdések, problémák gyors megoldása érdekében, ez a következő telefonszámon érhető el: (+36 1) 318 1 318. A Sulinet Expressz programba bevont üzletek listáját a Sulinet portál oldalain lehet megtekinteni.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés