Connect with us

Hirdetés

technokrata

Microsoft plug-in az Internet Explorer biztonságáért

Dotkom

Microsoft plug-in az Internet Explorer biztonságáért

Redmondban kiadtak egy olyan kiegészítést a cég webböngészőjéhez, melynek feladata a fontos dokumentumok jogosulatlan szerkesztésének vagy másolásának megelőzése.

Egyelőre még csak bétaverzióban létezik a Microsoft Rights Management Add-on elnevezésű kiegészítője, melyet az Internet Explorerhez készítettek a fejlesztők. Redmond szóvivői szerint ezzel lehetővé válik a fontos állományokkal való munka úgy, hogy illetéktelenek nem férhetnek hozzá a felhasználó file-jaihoz. Használatával elérhetővé válik a cégek számára a webalapú adatok védelme, azaz jogosulatlan személyek nem módosíthatják, továbbíthatják vagy másolhatják le az óvni kívánt információkat. A csak 6-os Internet Explorer alatt működő szoftver a következő operációs rendszerek alatt használható: Windows 2000 SP3, Windows XP és Windows Server 2003.

A Microsoft már korábban megjelentette a Windows Right Management Services (RMS) biztonsági eszközének tesztváltozatát Windows Server 2003-hoz, melynek alkalmazását hamarosan több Windows operációs rendszer típusra is ki akarnak terjeszteni. Ez az elsősorban vállalatokat megcélzó termék (s az Internet Explorer kiterjesztés) még az idén végleges állapotba kerül.

˝Ahogy széles körben elterjedtté válik a technológia, a vállalatok számára lehetőség nyílik egymás között és a cégen belül is a biztonságos információ-megosztás. Ezzel fejlettebbé tehető a kommunikáció és növelhető a produktivitás, mivel a dolgozók számára biztosított az adatvédelem.˝ – írta Steve Balmer a múlt héten egy e-mailben.

A nyíltforrású szoftverek egyes fejlesztői attól tartanak, hogy a Microsoft megoldása a nem-Microsoft operációs rendszerek és szoftverek számára a technológiából való kizárást jelenti – ám Redmond cáfolta ezeket a félelmeket.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés