Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Microsoft felveszi a kesztyűt a vírusokkal szemben

Dotkom

A Microsoft felveszi a kesztyűt a vírusokkal szemben

Talán az elmúlt napokban útjára indult (microsoftos levélnek álcázott) féreg adta meg a végső lökést: Redmond szövetséget kötött a Network Associates-szel és a Trend Micro-val.

A Microsoft és a két behatolás- és vírusvédelmi szoftvereket fejlesztő cég között létrejött partnerség révén a Microsoft komolyabb hangsúlyt kíván helyezni a vírusok, férgek jelentette veszély ellen való küzdelemre. Redmond célja, hogy részletes információkkal lássa el azon vírusokról termékeinek használóit, melyek elsősorban a windowsos környezetet fenyegetik.

A fentiek eléréséhez a Network Associates Anti-Virus Emergency Response Teamjének (az NA vírusvédelemért felelős csoportja) és a Trend Micro TrendLabs részlegének segítségét veszi igénybe a Microsoft. Az egyezséget VIA, azaz Virus Information Alliance névvel illették.

Egy Virus Alerts nevű website-ot hozott létre a Microsoft a megállapodást követően, ahol a fenti két cég biztosítja az odalátogatók információéhségének kielégítését. Ezen az oldalon a leginkább veszélyesnek tartott kártevők listája található meg dátum szerinti sorrendben, illetve az egyes elemekről bővebb információ is elérhető.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés