Connect with us

Hirdetés

technokrata

Alacsony energiafogyasztás, vadonatúj technológia – megújult az Acer tábla PC-je

Dotkom

Alacsony energiafogyasztás, vadonatúj technológia – megújult az Acer tábla PC-je

A TravelMate révén az Acer egyike azon kevés gyártóknak, akik a piacon először jelennek meg Pentium M processzorra építkező tábla PC-vel.

Legfontosabb változat az elődhöz képest a C110-es esetében az új processzor alkalmazása: az Acer ezen tábla PC-je ugyanis egy ULV, azaz ultraalacsony energiafogyasztású 900 MHz-es Pentium M processzort foglal magába. A korábbi változat ugyan szintén ezen órajelen futó CPU-t használt, az azonban ˝még csak˝ egy Pentium III-M volt. Operációs rendszer gyanánt a kis eszköz a Microsoft Windows XP Tablet PC Editionjét futtatja.

Mit kap még a vásárló a pénzéért? Egy 10,4 colos kijelzőt, melynek mérete megegyezik a korábbi TravelMate modellekkel. Abban is hasonlít elődeire, hogy szintén pár mozdulattal átalakítható lesz: a felhasználó igényei szerint notebookként és tábla PC-ként is lehet használni a mindössze másfél kilogramm tömegű eszközt. Ezt a képernyő 180 fokos elforgatása teszi lehetővé.

A TravelMate C110-es alapváltozata 1900 dollárba kerül, ám a fél gigabyte memóriával, 40 GB-os merevlemezzel és vezetékmentes hálózati csatlakozással bíró változat (egy külső DVD/CD-RW kombómeghajtóval együtt) körülbelül 2200 dollárba kerül majd.

A váltást az ARS egyik elemzője, Matt Sargent azzal látta indokoltnak, hogy a korábbi tábla PC-k teljesítményére a felhasználók gyakran panaszkodtak. A kézírás-felismerés és egyéb erőforrás-igényes alkalmazások nem kellő sebességgel futottak a kis eszközökön – ám a Pentium M ˝bevetésével˝ ez a probléma megoldódik. Az azonos órajelen működő CPU-k között ugyanis az újabb technológia javára 25 százalékos teljesítménytöbblet írható.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés