Connect with us

Hirdetés

technokrata

Biztonságosabb elektronikus dokumentumok az Adobe révén

Dotkom

Biztonságosabb elektronikus dokumentumok az Adobe révén

Az Adobe Systems az Acrobat termékcsalád és a PDF formátum legújabb változatával tovább javítja az elektronikus dokumentumok biztonságát.

“Az elektronikus dokumentumok rohamos terjedése tovább bonyolítja a személyes adatokkal, a szellemi tulajdonjog, és a tulajdon védelmével kapcsolatos kérdéseket” – mondja Charles Kolodgy, az IDC Kutatási Igazgatója. “A szervezetek erősebb mechanizmusok, így például digitális aláírás integrálásával kiemeltebben kell kezeljék a kényes dokumentumok sértetlenségének biztosítását. Ezen kívül a kényes információkat, különösen a védett személyes adatokat tartalmazó elektronikus dokumentumokhoz csak az arra felhatalmazott személyek férhetnek hozzá.”

Az Acrobat 6.0 egyszerűvé teszi a szerzők és címzettek számára a dokumentumokban lévő biztonsági jellemzők elérését, aminek segítségével a szervezetek egy biztonságosabb, megbízhatóbb elektronikus dokumentumcsere előnyét élvezhetik. Az Acrobat 6.0 támogatja a szerzők és címzettek aláírását, így az elektronikus dokumentumok származását és sértetlenségét további garanciákkal biztosítja. A szerzők az új “Save as Certified Document” (mentés hiteles dokumentumként) opciót választva a célközönségnek küldött dokumentumokat, így például sajtókommünikéket, vagy elemző jelentéseket digitálisan is aláírhatják.

Az Acrobat 6.0 és az ingyenes Adobe Reader segítségével a címzettek a kapott, és/vagy a szerzőnek visszaszolgáltatott információk nyugtázása, vagy jóváhagyása céljából digitális aláírást is alkalmazhatnak, ami különösen az elektronikus űrlapoknál hasznos.

Az ingyenes Adobe Readerrel a címzettek online vagy offline módban tölthetik ki, írhatják alá, és küldhetik vissza a digitális űrlapokat. Az űrlapok végső címzettjei az eredeti űrlap, és a munkafolyamatban kapott összes információ hitelességét és sértetlenségét ellenőrizhetik.

Az Adobe kibővítette az Acrobat 6.0 dokumentum felügyeleti lehetőségeit, hogy a dokumentumok és elektronikus űrlapok titkosságának védelmével segítse a nagyvállalatokat az adatvédelem, és a szellemi tulajdon kezelésében. A jelszó védelmen túl a Public Key Infrastructure (PKI) és a Lightweight Directory Access Protocol (LDAP) alkalmazásával az Acrobat már beépítve támogatja a dokumentumtitkosítás lehetőségét. A dokumentum hozzáférés, módosítás, és nyomtatás jobb felügyelete érdekében a szerzők ugyanazon dokumentumon belül címzettenként különböző engedélyeket is alkalmazhatnak.

Digitális aláíráshoz és dokumentum felügyelethez az Acrobat 6.0 a Microsoft CryptoAPI-n keresztül beépítve támogatja a legtöbb népszerű Tanúsítványkiadót és hardveres kulcsot (tokent). A biztonsági szakma vezetőivel, így az Entrusttal és a VeriSignnal együttműködve az Adobe átfogó dokumentumfelügyeleti megoldásokat kínál.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés