Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új Pentium és Celeron processzorok az Intel kínálatában

Dotkom

Új Pentium és Celeron processzorok az Intel kínálatában

Az amerikai chipgyártó óriás új mobil CPU-kat jelentett be, egy Pentium 4-M és két Celeron ˝személyében˝.

Legnagyobb teljesítménnyel és órajellel a 2,5 GHz-es Pentium 4-M processzor rendelkezik a három, tegnap bejelentett CPU közül. Sorban ezt követi az alacsony árszegmensbe szánt 2,2 GHz-es Celeron, s végül egy, az alacsony energiafogyasztás terén jeleskedő Celeron is piacra került, ennek órajele 1,26 GHz. Nem véletlen e két utóbbi, olcsóbb példány piacra dobása: az Intel inkább az új Pentium M processzorait szeretné tudni a vastagabb pénztárcával bírók noteszgépeiben, az anyagilag kevésbé elengedett felhasználók számára kínálja Celeron típusait.

Az új processzorokat a noteszgép-forgalmazók egy jelentős része szinte azonnal adoptálta: a Gateway 600XL típusával egyike az elsőknek. Ezen kívül a Dell, a HP, a Sony és a Toshiba is tervezik a P4-M CPU alkalmazását.

Idén várhatóan még legalább egy Pentium 4-M processzor piacra fog kerülni, de az sem elképzelhetetlen, hogy az Intel több ilyen CPU-t is megjelentet 2003 hátralevő részében; ám – mint ahogy azt már korábban is megírtuk – ez jövőre változni fog, akkor ugyanis véget ér ez a vonal.

A 2,5 GHz-es P4-M változat 562 dollárba, a 2,2 GHz-es Celeron 149 dollárba, az 1,26 GHz-es Celeron pedig 107 dollárba kerül – ezek az árak ezres tétel vásárlása esetén érvényesek.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés