Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kedvező évet zárt a rEVOLUTION Software

Dotkom

Kedvező évet zárt a rEVOLUTION Software

15%-os forgalom-növekedés, 79 százalékkal magasabb bevétel a szolgáltatásokból.

Az IT szektorra jellemző kedvezőtlen piaci trendek ellenére jó eredménnyel zárta a 2002-es évet a rEVOLUTION Software Kft. A cégcsoport 336 millió forint konszolidált nettó árbevétele 15%-os növekedést jelent a 2001-es évvel összehasonlítva, az 52 millió forint adózás előtti eredmény pedig 73%-kal magasabb az egy évvel korábbinál.

Az árbevétel és a nyereség növekedéséhez nagyban hozzájárult a szolgáltatások értékesítésének kedvező alakulása, e területen 79%-os növekedést ért el a vállalat az elmúlt pénzügyi év során. A kedvező eredmények megerősítik a cég ez év elején bejelentett szándékát, amely szerint még az idei évben részvénytársasággá alakul.

A rEVOLUTION Software kedvező eredménye elsősorban annak köszönhető, hogy az üzletágak mindegyike legalább a korábbi évi eredményeknek megfelelően teljesített, ezen felül pedig egyes területek kiemelkedő eredményt produkáltak. Ilyen terület volt a szolgáltatásoké, amely 79%-kal jobb eredményt nyújtott 2001-hez képest. Ez elsősorban az egyedi fejlesztések és a szoftverértékesítéshez kapcsolódó szolgáltatások (oktatás, jogszabálykövetés, verziófrissítés) dinamikus növekedésének az eredménye, amely egyrészt az eddig értékesített ERP rendszerek növekvő számával járó szolgáltatásoknak, másrészt az ezeket használó cégek növekvő szoftverfrissítési és rendszerfejlesztési hajlandóságának köszönhető.

A teljes forgalom növekedésével megegyező mértékben, 15%-kal nőtt a szoftverlicencek értékesítéséből származó bevétel is, e területen elsősorban a főként középvállalatok körében népszerű Iroda++ integrált ügyviteli rendszer teljesített kiemelkedően. Az Iroda++ és a Zenit SQL ERP rendszerek értékesítésének növekedése is jelzi, hogy a közkeletű vélekedéssel szemben a rEVOLUTION szoftverüzletága számára kulcsfontosságú integrált- és ERP-rendszerek piaca korántsem mondható telítettnek.

A nyereség kedvező alakulására az árbevételek növekedésén túl a hatékonyság növekedése is hatott. Ezt a vállalat elsősorban a saját fejlesztésű CMR-rendszerének bevezetésével, illetve az outsourcing üzletágnál a múlt év végén megszerzett ISO 9001:2000 minősítéshez kapcsolódó folyamatok racionalizálásával érte el.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés