Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egy sikeres internetes tőzsde-pályázat

Dotkom

Egy sikeres internetes tőzsde-pályázat

Az AITIA interaktív szimulációs portált fejleszt a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete megbízásából.

Az AITIA Rt. a Virtuális Tőzsde című pályamunkájával megnyerte a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete által meghirdetett pályázatot. A javaslat olyan interaktív szimulációs portál kialakításáról szólt, amely a legmodernebb internetes technológiákat és a mesterséges intelligencia kutatásának legújabb eredményeit ötvözi. A portál felhasználói a tőzsdék működésének alapfogalmait intelligens ágensekkel folytatott kommunikáción keresztül, testre szabott formában sajátíthatják el, sőt szimulációs rendszerünkben ki is próbálhatják már megszerzett tudásukat. A tőzsdei szimuláció során a felhasználók kezdőtőkét kapnak, amelyet befektethetnek, forgathatnak. Céljuk a kialakított portfolió értékének maximalizálása, egy adott időszakon belül minél nagyobb profit elérése.

A szimuláció aktuális adatokkal, közel valós időben (a magyar értéktőzsde késleltetett, de folyamatosan frissített árfolyamadataival) valósul meg, de a felhasználó döntéseit nem kíséri valódi tranzakció. Ez a forgatókönyv a valós tőzsdei kereskedés minden jellegzetességét mutatja, ám a felhasználó virtuális portfoliót állít össze.

A virtuális tőzsde alapját az AITIA Rt. által kifejlesztett Webra tartalomkezelő rendszer adja, a fejlesztési projekt időtartama várhatóan 3 hónap.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés