Connect with us

Hirdetés

technokrata

AITIA-BME-Miskolci Egyetem: ITEM pályamunka

Dotkom

AITIA-BME-Miskolci Egyetem: ITEM pályamunka

A BME-vel és a Miskolci Egyetemmel közösen nyert pályázatot az AITIA Rt. kép- és beszédinformációs rendszerek fejlesztésére.

Távoktatási és intelligens dialógusokat létesítő kép- és beszédinformációs rendszerek fejlesztése IP hálózaton címmel a BME-vel és a Miskolci Egyetemmel közösen nyert pályázatot az AITIA Rt.

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium, valamint az Oktatási Minisztérium által 2002 végén közösen kiírt pályázaton nyertes projekt keretében az AITIA Rt. vállalta, hogy partnereivel közös kutató-fejlesztő munkával létrehozott technológiák továbbfejlesztésével és integrálásával újszerű internetes távoktatási rendszert és módszereket fejlesszen ki.

Ezek három fő része: az újszerű oktatástechnológiai eszköztár, az erre épülő, a rendszer tulajdonságait kihasználó oktatási anyag és az ezeket működtető infrastruktúra.

A technológiai eszköztár a mesterséges intelligencia, az intelligens ágensek és a beszédtechnológia lehetőségeit kihasználva hatékony, interaktív oktatási anyagok készítésére és felhasználására ad lehetőséget. Így a hagyományos, szöveg alapú lineáris tananyag helyett a tanulás folyamatát egyedivé tevő, beszédhangot felhasználó interaktív oktatási anyagokat lehet kifejleszteni, és emberközeli módon megjeleníteni. A projekt keretében megvalósuló infrastruktúra prototípusa lesz az ilyen jellegű távoktatási rendszereknek.

A projekt alap- és alkalmazott kutatásokból kiindulva demo oktatóanyagok elkészítésével és a kidolgozott technológiák használati leírásával zárul. Az Internet lehetőségeit kihasználva lehetőség nyílik egyéni, illetve távoktatásban felhasználható tananyagok összeállítására és alkalmazására az alaptudományoktól kezdve a közoktatáson át a természettudományos ismeretterjesztésig, vagy akár a nyelvoktatásig.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés