Connect with us

technokrata

Az F-Secure: a világ első vezeték nélküli letöltő-rendszerekhez fejlesztett tartalombiztonsági megol

Dotkom

Az F-Secure: a világ első vezeték nélküli letöltő-rendszerekhez fejlesztett tartalombiztonsági megol

Az F-Secure Mobile Filter tartalomszűrési lehetőséget biztosít a szolgáltatók számára a kártékony szoftverek és inkompatibilis Java alkalmazások kiszűrésére, még mielőtt azok letöltődnének a mobiltelefonokra.

A tartalomelosztó rendszerek egyre bonyolultabbá válnak. Jelenleg a legtöbb rendszer egyszerű, SMS-alapú szállítással oldja meg a csengőhangok és logok eljuttatását a felhasználókhoz. A következő generációs fejlettebb rendszerek a szolgáltatók számára különböző típusú digitális tartalom képernyővédők, többszólamú csengőhangok, multimédia klipek vagy Java és Symbian alkalmazások elosztását teszik lehetővé. Szinte az összes új mobiltelefon támogatja a Java nyelvet, és képes futtatható alkalmazások letöltésére. Az ilyen letöltések népszerűsége várhatóan gyorsan növekszik az új Java piacterek megjelenésével, ahol a független szoftverkészítők nagy közössége kínálja mobiltelefonon futtatható alkalmazásait egyetlen szolgáltatón keresztül.

Miközben a fejlett alkalmazások letöltésének lehetősége a telefonok felhasználóinak nagyobb választási szabadságot kínál, a nyitottabb letöltő-rendszerek új biztonsági szempontokat vetnek fel. A továbbiakban nem lehetséges az összes tartalom működésének ellenőrzése az összes eszközön a közzététel előtt, ezért a tartalomletöltő szolgáltatásoknak képesnek kell lenniük a tartalom átvizsgálására a letöltött alkalmazások működőképességének biztosítása érdekében.

„A szolgáltatások biztonsága az egyik olyan tényező, amely megkülönbözteti egymástól a szolgáltatókat, hiszen a vásárlók a megbízhatóságot helyezik előtérbe a szolgáltató kiválasztásakor. A káros tartalom és inkompatibilis Java alkalmazások bevételkiesést okozhatnak a szolgáltatóknak. A mobiltelefonok nagy része még mindig zárt operációs rendszereket használ, ezért a káros tartalom elleni védekezés feladatát a hálózatnak kell ellátnia. Az F-Secure Mobile Filter a szolgáltatók számára egyedi módszert kínál a tartalommal kapcsolatos minőségproblémák elkerülésére, és biztosítja a pozitív felhasználói élményt,” – nyilatkozta Juha Saksi, az F-Secure vezetéknélküli biztonsággal foglalkozó részlegének igazgatója.

Az F-Secure Mobile Filter Java byte-kódelemzést és víruskeresést végez az inkompatibilis Java szoftverek és más káros tartalmak kiszűrésére a hálózaton, még a letöltés előtt. A transzparens proxy felépítés megkönnyíti az integrációt a letöltő-platformokkal, a szolgáltató oldalán található felhasználói felület pedig lehetővé teszi a nemkívánatos funkciók és akár az egyes inkompatibilis Java függvények kiszűrését is. Az F-Secure Anti-Virus Research központ automatikus, napi 24 órás szolgáltatást nyújt a tartalomelemző adatbázis frissen tartásához.

Az F-Secure Mobile Filter az F-Secure-tól és néhány kiválasztott letöltő-platform szállítótól szerezhető be ez év második negyedévétől.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin