Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kártalanít a Microsoft – kilenc állam várhatóan újra pert indít

Dotkom

Kártalanít a Microsoft – kilenc állam várhatóan újra pert indít

A Microsoft 1,1 milliárd dollárnyi vásárlási bont ad azon kaliforniai vásárlóinak, akiknek erőfölényével való visszaélésével kárt okozott.

Peren kívüli megállapodást kötött az erőfölényével való visszaéléssel vádolt Microsoft és kaliforniai vásárlóinak jogi képviselői. A probléma azonban még nincs teljesen megoldva: az amerikai szoftveróriás és az – állam monopolellenes és tisztességes versenyt szavatoló törvényeinek megsértésével vádló – ügyfelek között létrejött egyezség még vár a bírói jóváhagyásra.

Ha a bíróság elfogadja a megállapodást, akkor a redmondi székhelyű vállalat 1,1 milliárd dollár értékű kártalanítást ad program- és számítógép-vásárlási utalványok formájában az 1995 februárja és 2001 decembere között, kaliforniai használatra vásárolt Microsoft operációs rendszerek után. A kártalanítási összeg egyelőre még nem végleges, mértéke az igénylésektől függ, a maradék kétharmadát pedig az állam iskoláinak ajánlotta fel a Microsoft.

Mint ismeretes, a Microsoftot 1998-ban perelte be erőfölénnyel való visszaélés vádjával az amerikai igazságügyi minisztérium, valamint 20 tagállam. Az ügyben legelőször tavaly született eredmény, mely komolyabb szankciókat nem tartalmazott, így Bill Gates vállalata elkerülte a feldarabolást. Azóta azonban kilenc amerikai állam meggondolta magát, melyből kettő már be is adta fellebbezését.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés