Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új 1,8 colos notebook merevlemezt mutatott be a Hitachi

Dotkom

Új 1,8 colos notebook merevlemezt mutatott be a Hitachi

Az IBM merevlemez részlegét nemrég bekebelező távol-keleti elektronikai mogul olyan merevlemezeket jelentett be, melyeket elsősorban hordozható elektronikus eszközökbe, noteszgépekbe szántak.

A Hitachi Travelstar Compact Series C4K40 névre hallgató winchester kétféle kapacitással készül: 20 és 40 GB-os modelleket gyárt a Hitachi. A merevlemezek egyébként kielégítik az SFF8111 szabvány támasztotta követelményeket – s áprilistól már kereskedelmi forgalomban is kaphatók lesznek.

Egy noteszgép (vagy egy Tablet PC) esetén elsődlegesen nem is a nagy teljesítmény fontos – ezt a percenkénti 4200 fordulat megtételére képes tányérok is tükrözik. Azonban kicsinek kell lennie: az 1,8 colos háttértár éppen ezért 67 milliárd bit eltárolására képes négyzetinchenként. Szintén fontos, hogy csínján bánjon az energiafelhasználással is; a relatíve alacsony forgási sebességen túl ezért úgy készítették el az új Travelstart, hogy mind készenléti, mind olvasási műveletek esetén is alacsony legyen az energiaigénye. A merevlemez ugyanakkor csatlakozó-kompatibilis a jelenleg legelterjedtebbnek számító 2,5 colos változatokkal is, így nem okoz problémát alkalmazása.

Az ATA 100-as csatolással bíró winchester közel 30 MB/sec-os adatátviteli sebességgel büszkélkedhet, hozzáférési ideje 7,1 ms körül alakul. Áráról egyelőre nem áll rendelkezésre információ.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés