Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hatodszor is áldozatul esett az RIAA honlapja

Dotkom

Hatodszor is áldozatul esett az RIAA honlapja

Nagy ellenérzést kelt az USA-beli szervezet, a szerzői jogok védelmével foglalkozó RIAA ténykedése, melyet mi sem jelez jobban, hogy nemrég ismét – fél éven belül hatodszor – feltörték website-ját.

Közismert tény, hogy feltörhetetlen rendszer nincs, ha valahova nagyon be akarnak jutni, akkor oda előbb-utóbb sikerül is. Élő példa erre az RIAA: a szervezet oldalát az utóbbi fél évben számos alkalommal feltörtél és deface-elték. Ennek oka elsősorban az, hogy sokan nem értenek egyet az RIAA által alkalmazott szigorral és eszközökkel. A digitális kalózkodás ellen küzdő szervezet ugyanis igyekszik minden lehetőséget megragadni arra, hogy felléphessen az illegálisan másolók ellen.

Ugyanakkor nagy kérdés, ha az RIAA tisztában van vele, mennyire sérülékeny oldala (márpedig tisztában van, azért ennyi deface után biztosan feltűnt valakinek), miért nem tesz valamit ellen? Illetve miért nem tesz valamit a hatékonyabb biztonság érdekében – a website megváltoztatásának sikeréhez vezető kulcs ugyanis pontosan az volt, mint aminek révén augusztusban is be tudtak törni. Néhány biztonságtechnikával foglalkozó szakértő egészen odáig merészkedett, hogy technológiailag ostobának nevezte a szervezetet. Szerintük ha záros határidőn belül nem fordítanak kellő figyelmet a védelemnek, akkor az RIAA honlapja hamarosan gyakorlatilag folyamatosan elérhetetlen lesz az Interneten.

A támadók gondoskodtak arról, hogy széles nyilvánosságot kapjon tettük: IRC-n keresztül gyorsan terjedt a hír, s sokan voltak kíváncsiak a deface-elt website-ra. Ezt meglepően sokáig, hét órán keresztül lehetett megtekinteni – ennyi idő alatt sikerült ugyanis az oldalt karbantartóknak észrevenni és elhárítani az esetet. Az RIAA szóvivője visszautasította a biztonságra vonatkozó kérdések kommentálását.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés