Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hálózati tároló és tartalomtovábbító berendezések: új Symantec víruselhárító alkalmazás

Dotkom

Hálózati tároló és tartalomtovábbító berendezések: új Symantec víruselhárító alkalmazás

A Symantec bejelentette a Symantec AntiVirus for NetApp Filers-t és a Symantec AntiVirus for Network Appliance NetCache-t.

A Symantec AntiVirus vizsgálómotorjának (Scan Engine) 4.0 változatában alkalmazott eljárásokon alapuló megoldás a rendszerfelügyelők kezébe a hálózati erőforrásokat, valamint a Network Appliance tároló és tartalomtovábbító berendezésein tárolt információk megbízható megvédéséhez gyors, méretezhető és megbízható vírusellenes védelmet ad.

„Nagyvállalati ügyfeleink a Symantec-kel folytatódó kapcsolatunk révén jobban védhetik értékes adatvagyonukat a létfontosságú tároló és tartalomtovábbító megoldásokon működő új vírusvédelmi rétegekkel” – mondta Mark Santora, a Network Appliance marketing-alelnöke.

A nagyvállalatok hálózati tárolómegoldásainak vírusvédelme
A Symantec AntiVirus for NetApp Filers a Network Appliance tárolómegoldásain tárolt értékes adatok megóvásához szükséges méretezhető, nagyteljesítményű víruskeresést és helyreállítást biztosítja. A Symantec AntiVirus for NetApp Filers egy keresővel több tárolót képes kiszolgálni. Ezzel a megoldással csökken a hardverre és a kezelésre fordított költség, ugyanakkor biztosított az értékes adatok vírusfertőzés okozta sérülés vagy törlés elleni, valós idejű védelme, emellett csökken annak a valószínűsége, hogy a fertőzést követő költséges adat-helyreállításra legyen szükség. A központi elkülönítő révén a rendszergazdák minden javíthatatlan, vírusfertőzött állományt egy központi szerveren levő, biztonságos területre helyezhetnek át a későbbi vizsgálatok céljára.

A tartalomtovábbítás vírusvédelme

A Symantec AntiVirus for Network Appliance NetCache a hálózati veszélyeket csökkentve, biztonságosan és hatékonyan gyorsítja fel az információ elérését. Az Interneten és a céges intraneten történő információ-hozzáférés és -továbbítás veszélyes vírusfertőzéshez vezethet a vállalaton belül. Egy Code Red- vagy Nimda-szerű vírus egy weblapra mutató csatolmány vagy egy letöltendő file részeként bejuthat a cég hálózatába.

A webes felületű e-mail további veszélyt idézhet elő a vállalati hálózatokban, ha nem vonatkozik rá ugyanaz az átvizsgálási szabály, mint amit a vállalat saját levelezőrendszerén alkalmaznak. Az Internet-átjáróra telepített Symantec AntiVirus for Network Appliance NetCache a NetCache berendezéseken áthaladó HTTP- és az FTP-forgalom számára egyaránt nagy teljesítményű vírusvédelmet biztosít. Az Internet Content Adaptation Protocol (ICAP, Internet-tartalom formáló protokoll) 1.0-on keresztül illeszkedő Symantec AntiVirus for Network Appliance NetCache megvizsgálja ezt a forgalmat és a fertőzött állományokat még azelőtt kijavítja, mielőtt azok a NetCache berendezésen tárolásra kerülnének és a felhasználók számára elérhetővé válnának.

A hálózati tárolómegoldások sajátságos igényeinek megfelelően mindkét termék minimális erőforrást igényel a meglevő rendszereken és sebességre optimalizált. A NetApp tárolóeszköztől és a NetCache berendezéstől függetlenül működő Symantec AntiVirus vizsgálómotor a nagyfokú méretezhetőség és a megbízható víruselhárítás érdekében több víruskereső szerver közötti önműködő terheléselosztással alkalmazkodik a növekvő forgalomhoz.

A Symantec AntiVirus vizsgálómotorját használja

A Symantec Antivirus vizsgálómotorja egy TCP/IP szerveralkalmazás és egy kommunikációs alkalmazásprogramozási felület (Application Programming Interface, API) együttese, amelyen keresztül a Symantec vírusellenes eljárásait más szerveralkalmazásokba és berendezésekbe lehet integrálni. A Symantec legfontosabb víruselhárító eljárásai közé tartozik a Bloodhound, a NAVEX, a LiveUpdate, a Java-ban vagy az ActiveX-ben megbúvó, illetve az önálló, parancsállományokból álló, rosszindulatú mobilkódok felismerése. Ezeknek az eljárásoknak a használatával a Symantec AntiVirus vizsgálómotorja az összes fontos file-típusban – ideértve a mobil kódot és a tömörített formátumokat is – felderíti a vírusokat, a férgeket és a trójaiakat. A nemrégiben hozzátett ICAP 1.0-támogatás és a Microsoft Windows 2000, a Sun Solaris és a Red Hat Linux további támogatása révén a Symantec AntiVirus vizsgálómotorja a vegyes összetételű nagyvállalati környezetben is alkalmazható.

Megbízható védelem az összetett veszélyek ellen

A Symantec AntiVirus for NetApp Filers és a Symantec AntiVirus for Network Appliance NetCache hátterét a Symantec Security Response, a behatolási szakértőkből, biztonsági mérnökökből, vírusvadászokból, veszélyelemzőkből és műszaki segítőkből álló csapat vállvetve világszerte azon dolgozik, hogy átfogó biztosítást adjon a nagyvállalatoknak és a fogyasztóknak. A Symantec Security Response korai veszélyt jelző rendszerén keresztül a mai, összetett internetes fenyegetésekkel szemben átfogó, az egész világon, a nap bármely órájában elérhető internetbiztonsági szaktudással áll a felhasználók rendelkezésére.

A Symantec Enterprise Security

A Symantec AntiVirus for NetApp filers és a Symantec AntiVirus for Network Appliance NetCache a különféle méretű szervezeteket az információbiztonságuk kézbentartásához szükséges eljárásokkal és szolgáltatásokkal ellátó, valamint a problémákra világszerte reagálást biztosító Symantec Enterprise Security fontos alkotórészei. A Symantec ezen széles körű megoldása a legjobb minőségű eljárásokat kínálja az átjárók, a szerverek és a hálózatba kapcsolt számítógépek tűzfal nyújtotta biztonsággal, vírusellenes védelemmel, behatolásérzékeléssel, sérülékenységi vizsgálattal és virtuális magánhálózattal (VPN) történő ellátása érdekében. Az ügyfeleket szolgálja a Symantec Security Response, a Symantec kutatóiból álló, önműködően reagáló eljárást alkalmazó és a biztonságot fenyegető új támadások esetén éjjel-nappal műszaki segítségnyújtást biztosító világméretű hálózata. A Symantec Enterprise Security-t igénybe vevők a világ egyik legnagyobb, biztonsági tanácsadást és oktatást, valamint felügyelt biztonsági szolgáltatásokat kínáló, a számítástechnikai biztonsággal hivatásszerűen foglalkozó szervezetének támogatását is élvezik.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés