Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb Internet Explorer, Outlook hibák és letölthető javítások

Dotkom

Újabb Internet Explorer, Outlook hibák és letölthető javítások

A Microsoft újabb, az Internet Explorert és az Outlookot érintő biztonsági hibákról számolt be a hét közepén – a szükséges javítások már letölthetők.

Az 5.5-ös és 6.0-s verziójú Internet Explorereket érintő hiba kihasználásával a támadó(k) képes(ek) az adott számítógépről információkat megszerezni. A nem teljesen letöltött weblapok esetén fellépő biztonsági ellenőrzésből származik a probléma. Ennek révén a website által más domainhez is hozzá lehet férni: akár a felhasználóéhoz is. Emellett e-mailben is kihasználható ez a hiányosság, nemcsak a Web böngészése közben védtelen a felhasználó.

Ezek után a támadó már szinte bármilyen file-t képes olvasni a lyukas rendszeren, amelynek ismeri a pontos helyét. Szerencsére programok telepítésére, állományok törlésére vagy módosítására ezen bug révén nincs lehetőség. A redmondi cég ugyan ˝csak˝ közepes szintűnek minősítette a biztonsági hiányosságot, ennek ellenére minden felhasználó számára javasolt a patch telepítése.

A másik probléma a 2002-es Outlookot érinti – a hiányosság révén a hacker megtilthatja a felhasználó számára a programhoz való hozzáférést. Az egész az Outlook 2002 e-mail fejléckezeléséből adódik. A verziószámból már látható, hogy az Office XP érintett a hiba által, az Outlook 98, 2000 és Express azonban nem. A készülő új változatról, az Outlook 11-ről – melyet 12 ezer bétateszter használ – nem tudható, hogy benne is megtalálható e a hiba. A redmondi szoftveróriás ezt is közepes szintű biztonsági hiányosságnak minősítette.

Az esetleges támadás nyomán a behatoló ˝ölébe hulló˝ lehetőségek komolyságát látván azonban több biztonsági szakértőben is kétségek merültek fel, szerintük ugyanis magasabb kategóriát érdemelt volna meg a hibák besorolása. Egy azonban biztos: annak a felhasználónak, aki feltelepíti a javítást, szinte mindegy már, mekkora veszély fenyegette – ha elhárult.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés