Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az IBM-hez hasonló nagyságrendű létszámleépítés a Matávnál – segítség a távozó IT-szakembereknek

Dotkom

Az IBM-hez hasonló nagyságrendű létszámleépítés a Matávnál – segítség a távozó IT-szakembereknek

Az euroASTRA szerint a hatékonyság magas szintje miatt vált feleslegessé – az IBM-hez hasonló nagyságrendű – munkaerő a Matávnál.

A Matávtól távozó szakembereknek kínál segítséget az elhelyezkedéshez a Magyar Internetezők Magán Egylete.

A MIME közlemény szerint a Matávtól megváló, IT szakmában képzett dolgozók a mime@euroastra.com címre küldhetik szakmai önéletrajzukat, míg a matavosok@euroastra.com címre a munkaerőt kereső cégek üzenetét várják.

A beérkező leveleket igyekeznek majd párosítani, s ha lehetőség lesz, azonnal munkatársat illetve munkát ajánlanak a jelentkezőknek.

A Matáv korábbi tájékoztatása szerint a létszámcsökkentés idén várhatóan a társaság 9.200 dolgozójának 13 százalékát érinti. A mintegy 1.200 dolgozó elküldése 3-3,5 milliárd forintos megtakarítást jelent éves szinten a vállalatnak a béreket és a járulékokat tekintve, de jövőre a végkielégítések 1,2-1,5 milliárddal apasztják a cég kasszáját. Az elbocsátásokat konkrétan az indokolja, hogy ez már a második év, amikor csökken a fix vonalak száma – tavaly 5 százalékkal esett vissza -, mialatt a mobilszektor folyamatosan bővül.

A Matáv Rt. elmúlt évtizedes működése alatt folyamatosan leépített. 1990-ben még több mint húszezren dolgoztak a legnagyobb magyar telekommunikációs cégnél, mára viszont a korábbi állománynak alig a fele található meg. A társaság csak 2001-ben dolgozóinak 16 százalékától vált meg.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés